Dörrfantasier

Hej på er!

Fy fabian vilket skitväder vi har idag. Det vräker ner snö. Blir helt uppgiven av den förstoppade våren. Finns det inget laxerande vi kan ge den där Bore?

Idag har jag både omskolat tagetes och börjat göra ”påskfint” vid entrén på Åbergs trädgård men i o m att det började snöa så kopiöst mycket så fick jag bryta vid lunch.

Den här dörren sitter på ett av Ystads finaste ödehus som tyvärr i sinom tid ska rivas till förmån för nybyggnation. Har länge drömt om att få ta över och renovera den charmiga villan. Trädgården verkar vara en dröm…

Den här porten leder till ett annat vackert hus här i ystad dock inte öde utan bebott 😉

Älskar att fantisera om vem som bor bakom såna här portar…kanske en konstnär? Eller författare!

Ystad är fullt med vackra dörrar och entréer. Speciellt sommartid är det fantastiskt att strosa runt bland kullersten och stockrosor. Nä nu ska jag ta en powernap. Ni missar väl inte att ni kan vinna hårvård?

TÄVLINGEN hittar ni här.

Ha en fin Tisdag. Kram

You may also like

4 kommentarer

 1. Här är en dörrälskare till om ett hus kunde tala…. Tycker det är synd om alla de gamla husen som bara förfaller, har varit många på landsbyggden också, men man ser faktiskt fler och fler som renoveras. Ofta är det bönder som köper upp marken sen får tyvärr husen förfalla. Mitt barndomshem är ett av de många, står öde och tomt, vi som trodde ägaren skulle fixa till det men verkar inte så, med sorg i hjärtat förfaller det.
  Som du säger är där ofta de finaste trädgårdaran med gamla träd och buskar, i mitt gamla hema fanns det så många olika syrenträd alla de färger och andra fina växter.
  Jag är ju mer för de äldre husen än nybyggnationer dock, men det är jag de haha.
  Ja snö igen i natt, var är våren, så försenad har tåget stannat någonstans och inga biljetter fanns att köpa, nåja vi går mot april i alla fall och hoppet överger oss icke.
  Kram/MH från slätten.

 2. Dörrar är magiska , trodde bara var jag som gick och klura på vem som bor innanför ?
  Brukar ta mej en varje sommar till Skillinge och njuta av alla fina dörrar där.

Lämna ett svar