Fantasygarden & honungslungning

Hej mina vänner!

Sitter på en gräsplätt i Limhamn en bit från min brors lägenhet som jag lånar ikväll och förtär en sallad och sippar på lite rosé i solskenet. Lyx alltså. En fantastisk lyx.

Sen ska jag på festival minsann.

Tidigare idag var jag för första gången på Vellingeblomman. Oj vilket ställe! 


Deras fantasygarden var otroligt kreativ och STOR. Det över 10 000 kvm stora handelsträdgården inhyser café, inredningsbutik, delikatesshörna, restaurang och mycket mer…ett perfekt utflyktsmål för barnfamiljen. 

Sen åkte jag till Trädgårdspaletten och därefter till Seveds ideella förening som driver massor av spännande odlingsprojekt i Malmö och som även pysslar med biodling. Så idag har jag lärt mig att slunga honung.

Först fick vi skrapa bort vaxet med ett redskap som såg ut som en luskam. Sen placerades de honungsfyllda träramarna i honungslungaren som fick honungen att ”lämna” ramen och slungas ut mot väggarna där allt det gula guldet fortsatte sin vandring ner mot tappningshålet och totalt fyra filter. Från det grövsta till det finaste filtret för att få bort all slagg. 

Blev faktiskt sugen på att bli biodlare ?

Nu ska jag strax göra mig i ordning inför kvällen. Ska träffa min vän Jemima och sen kanske sammanstråla med lite andra bekanta. 

På återseeende.

❤️❤️❤️

You may also like

2 kommentarer

  1. Åh Vellingeblomman – ett MÅSTE varje gång jag kommer ner till Skåne. Deras julmarknad är helt fantastisk. Den får du inte missa! Det verkar som om du hittat din rätta nisch och att det får dig att må bättre. You go girl!!
    Kram <3

Lämna ett svar