Önskeros till ett färdigt staket…

Go Söndag på er gott folk denna julidag!

Smaka på den. Juli. Äntligen här. Bara det kunde bli riktigt varmt och gött så att man kan slänga av sig vinterpaltorna för gott (ja, har gått iklädd detta sista dagarna).

Idag har jag äntligen målat färdigt staketet.

Blir så fint.

Och så kom mor hem med en present. En finsk vit ros från mormors trädgård. Lycka i mitt hjärta alltså.IMG_2808IMG_2809

Har lagat min grind också fast det ser ni antagligen inte då jag inte visat hur snett den hängde innan. Den är inte helt hundra i fas med mötande staket men det struntar jag i. Nu kan man stänga grinden utan att den tar i marken som innan.

Satte upp husnumret också som tidigare satt på husfronten. Syns bättre här tycker jag.IMG_2807Har planterat min buxbom i perennrabatten och satt lite mer lavendel. Har jag talat om att här redan växer ALLA mina favoritblommor, precis som att det var meningen att jag skulle ha den här lotten…

Liljekonvalj, pioner, rosor, klematis, lavendel, syrén…jordgubbar, rabarber och både sommar & vinteräpplen!

Nu till ett nytt önskeobjekt.

Jag råkade snubbla över en av Ystads magnifika gatuhusrosor och jag trodde knappt mina ögon när jag skådade denna sagolika skönhet.IMG_2804 IMG_2805 IMG_2806

En LILA ros!!!

Har aldrig i hela mitt liv sett en sådan purpurfärgad skönhet. Alltså den är verkligen lila på riktigt!

Googlade runt förstås och hittade två potentiella kandidater.

Antingen är det en Royal Amethyst eller vanlig Améthyste. Någon som vet?

Det enda jag vet är att jag MÅSTE ha en sån ros. Dessutom har jag kärat ner mig i grannens Chopinros som är något av det vackraste jag sett i buskrosväg…

oj oj oj, ursäkta nörderiet men det här ligger mig enormt varmt om hjärtat.

Minns någon den underbara rosenträdgården i serien Törnfåglarna?

Har alltid önskat mig en rosträdgård efter det…

Hur som helst så har jag i alla fall fått min finska vita ros på plats och i bästa fall så tar den sig efter en lång resa från de tusen sjöarnas land.

Nu ska vi spisa. Ha en störtskön Söndag. Solen tittar visst fram nu.

Yay.

You may also like

5 kommentarer

  1. Ja nu vill vi ha sol o värme! Igår konfirmerades yngsta dottern i oskarshamns stadskyrka. Och efter flera dagar av ihållande regn sken solen o vi kunde ha kalaset ute, härligt!
    I morgon börjar vi min tredje semestervecka o makens första med att åka söderut. Till YSTAD. Nybrostrand närmare bestämt där vi hyrt en liten stuga några dagar. Hoppas hoppas att vi kan tillbringa åtminstone nån dag på den härliga stranden! ?

    Kramar i massor ?

  2. Vackra foton som alltid när jag tittar in i din värld. Jag gillar ju de flesta växter men just rosen är så speciell, den talar sitt egna språk, har själv röda vid vägen har inte gett dom nån omsorg men ändå så blommar de så vackert. Verkligen speciell lila ros och jag har en förkärlek till lila, färgen är så lugn. Hoppas du kan hitta en sådan, fråga på det stora blomsterhuset i Ystad dom kan nog en hel del.
    Du har verkligen varit flitig med stugan och nu får vi hoppas på solsken vi behöver ju den så väl.
    Fin start på veckan. Kram/MH

Lämna ett svar