Lökig dag

Tjena där!

Var död hela jag i morse när jag skulle upp med Stella och lämna till skolan om nu sjunger sista versen. Skönt det ska bli med sommarlov alltså. Sista tiden har jag bara varit sliten och mer glömsk än vanligt.

I måndags missade jag att det INTE var klämdag t ex och idag hade jag helt glömt bort familjegrillningen med skolan trots att jag lagt in det i min mobil som förvisso är död nu och därmed inte kunde påminna mig.

Stella gjorde i alla fall det när vi sitter i bilen på väg ut på utflykt.

IMG_2186IMG_2188IMG_2189 IMG_2190

Det blev stressigt att hinna med tur på Österlen, hem och käka och sen kasta sig i bilen igen för att vara med en liten stund på grillningen. Har ganska svårt för såna tillställningar när man måste visa sin krystade föräldrasida men vad gör man inte för sina barn?!

Eftersom jag stått och stekt lök hela förmiddagen och gjort fransk löksoppa, lökpaj och dessutom snajdat till med  glutenfri rabarberpaj till efterrätt så var jag en enda flottig uppenbarelse när vi dök upp en timme senare än planerat.

Nåja det känns bra att ha varit med en stund för Stellas skull som var superglad att få hänga med kompisarna.

Går det inte ruskigt fort nu så säg?

Redan den nionde juni imorgon! Sjukt…Syrenerna har nästan börjat blomma över här vilket är så sorgligt då allt är som vackrast nu när allt färggrant exponerar sin skönhet. Sen blir allt mer femtio nyanser av grönt…

Allt har förvisso sin skönhet men jag älskar verkligen försommaren.

Nu måste jag lämna er. Fredag imorgon.

Gött med helg.

Vi ses då.bloggsignatur

You may also like

2 kommentarer

 1. Du är så fyndig Marica, lökig dag, precis avslutat ditt jobb bland lökväxter också.
  Dina foton gör mig så glad och allra helst nu med min glaskroppsavlossning, det är så jobbigt. Var och kollade upp det i går och det kan man ha en tid, hipp hurra, nä bara drygt, kommer med åldern och inget att göra åt, gilla läget.Hjärnan är vis och klok och till sist sägs det att man blir van vid det, önskar ingen det.
  Älskade syrener ska också plocka in en bukett idag, doften kastar mig tillbaka till mitt älskade barndomshem, med olika soretes färger, det är minnen när tiden är borta.
  Fin fredag till dig och Kram/MH

  1. Var tvungen att googla glaskroppsavlossning…Åh bevare mig väl för att bli äldre…så jobbigt för dig. Hoppas du ändå kan njuta av sommaren som kommer omfamna oss nu. Tror att även om framtiden ter sig mörk just nu så kan jag ändå skönja ljuset längre fram i tunneln.
   Fin helg på dig. Kram

Lämna ett svar