Doftfröjd

God morgon sköna Söndag!

Här inleder vi dagen med dofterna från nybryggt kanelkaffe och vaniljrökelse…

När jag var på Sri Lanka för många herrans år sen så lärde jag känna rätt mycket locals som jag hängde med. Bland annat en tuktukförare som blev en god vän och introducerade mig för alla sina vänner och släktingar i Aluthgamma, Beruwela & Bentota.

En del av de har jag fortfarande kontakt med och är det något jag minns från Sri Lanka förutom den underbara naturen, fantastiska maten & de perfekta surfvågorna så är det rökelsen man brände hela tiden…

Köpte givetvis med mig massor av sticks och hållare när jag var där. Dock tycker jag att vissa sorter doftade mer cigarettrök eller eldsvåda än någon väldoftande rökig krydda.

Nu har jag äntligen hittat en sort jag gillar!IMG_1463 IMG_1466 IMG_1467Indiska hade de dessa pinnar i olika dofter som jag och Stella var rörande överens om att Vanilj doftade godast.

Visst är väl rökelsehållaren i from av lotusblomman vacker. Givetvis valde vi turkos.

Dofter påverkar oss onekligen. Vem associerar inte kanelbullar med saftkalas hos mormor, syrener med examen och havstång med salta sommardagar vid havet…mmm!

För att inte tala om doften från hjässan på en bebis….Har nästan börjat babylängta igen. 🙂

Hur som helst jag älskar att mötas av ett hem som doftar gott. Det ger mig bra energi och samtidigt ett inre lugn.

Vad ger dig bra energi?

Vad skoj att så många gillade gårdagens inlägg om rensning och 30dagarsutmaningen. 

Slängde en hel del skrynkligt papper. Idag ska jag gå igenom all belysning jag har sparat. Vissa är trasiga och kommer aldrig bli lagade om jag känner mig själv. Adjö alltså.

Vi ses lite senare då.

Kram

You may also like

2 kommentarer

  1. Håller med dofter gör oss harmoniska, köpte en hel ask med splitt nya pinnar på en loppis, och hållaren är en elefant så söt, dock har jag inte provat den har haft doftljus med gran som nu är slut.
    Nu tog du mig tillbaka till mitt barndomshem och de doftande syrenerna, i vitt, lila och ljusblå, saknar det så mycket men sånt är livet, när de inte finns kvar mer, jo i mitt minne och mitt sinne.
    Visst var lotusblommor till värmeljus så poppis för nåt år sen, har faktiskt sparat mina för dom är ju så vackra, ja nu var vi där igen om att spara, haha.
    Kram och fin söndag den är ju så vacker med stilla vind och sol/MH

    1. Kram tillbaka. Alltid lika härligt att läsa dina små tankar om stort & smått. ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *