30 dagarsutmaningen!

Hallå kära helg!

Här har äntligen Stellas mående blivit bättre och det märks på aktivitetsnivån direkt. Full rulle alltså. Måste ju ta igen flera dagars stillsamt ryggläge.

Som jag skrivit om tidigare har jag påbörjat en rejäl utrensning i mitt liv. Både negativa personer och saker som bara tar plats och energi. Jag tänkte anta en trettiodagarsutmaning där jag fortsätter mitt rensande och jag vill dela en lista jag hittade på nätet som jag har modifierat lite.

Alla till mans har på tok för mycket prylar och skräp som bara ligger och dräller. Trasiga grejer man aldrig lagar, böcker man aldrig läser, kläder man aldrig använder.

Är det inte dags att slänga ut allt det där och göra rent hus?

Vad säger ni? Vill ni vara med?

30 SAKER-30 DAGAR!

30listan1

30listan

 En sak/kategori för varje dag i trettio dagar!

Vissa saker eller kategorier kan du själv modifiera som till exempel skolväskor om du inte längre har barn hemma men du kan säkert hitta något annat du kan ersätta ”saken” med. Du fattar nog vad jag menar.

Huvudsaken är att man tar tag i de där överfulla skåpen och lådorna som bara samlar skräp och bokstavligen suger energi ur både liv & hem.

Sen tar vi tag i oss själva, eller hur. Har några tipslistor på det med.

Nu ska jag börja med att slänga allt gammalt skrynkligt presentpapper som jag sparar för att återanvända ??!!!!!

En gammal ovana jag ärvt från mor och mormor. Allt skulle sparas ifall det blev dåliga tider som när mummu var barn under kriget.

Det blir mycket som kan-vara-bra-att-ha…men som ALDRIG kommer till användning.

Imorgon blir det trasiga ljusslingor som ligger och skräpar. Varför i hela friden sparar jag på sånt?

Ha en skön helg och lycka till med rensningen.

bloggsignatur

You may also like

10 kommentarer

 1. 1 timme innan jag läste inlägget så,slängde jag gammalt presentpapper och håller på att rensa ut gamla slingor och ljusstakar. Jag hänger med på utmaningen. Nu kör vi!

 2. Såklart man hänger på! Har redan börjat med att tömma ett skåp som ska säljas och sålt en matservis som inte fick plats. Bra initiativ Marica <3

 3. Åh det där har jag gjort i flera år!
  Alltså rensat regelbundet, jag avskyr att ha gammalt skit liggandes. Jag har även sedan många år blivit extremt sparsam med vad jag köper. Vill inte ha in nya prylar varken kläder eller saker till hemmet såvida jag inte VERKLIGEn behöver det. Shoppar istället god mat, upplevelser/resor/massage, blommor och sådant som jag kan njuta av. Det ska helst inte behöva läggas in i ett skåp haha..
  Skönt att du fått energi till detta! Kommer säkert att göra dig gott ?

  1. Sån befrielse att rensa regelbundet.
   Håller med om att hellre lägga pengar på upplevelser än saker.
   Kram

 4. Jag är rätt så duktig på att sortera undan, visserligen har jag saker som är bra att ha. Skänker en hel del, är kläder för små så ger jag de till de som säljer vidare, gäller andra saker och böcker också.
  På tal om cd skivor köpte jag på loppis idag sådan avslappningsmusik hur bra som helst och det behöver inte va nya.
  Men jättebra som du skriver och städa undan för det är ju inget roligt med söndriga grejer. Jag vill ju ha harmoni i livet och i hemmet, en skön känsla som jag försöker hålla på.

  Kram och fin lördag/MH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *