Jag, en golfare?

Minigolf i all ära men testa golf på riktigt på en stor bana, skulle det kunna vara något för mig?

Har alltid tyckt det där när vuxna karlar står och svingar med hela kroppen mot en liten boll ser så töntigt ut och aldrig förstått charmen eller det stora intresset för golf.

Att det dock kräver precision och därmed skicklighet att inte bara träffa bollen utan även få iväg den i rätt riktning kräver ingen högre intelligensnivå.

Men kan det verkligen vara så himla roligt?

Min första kontakt med den anrika sporten var för typ ett sekel sen genom min forna arbetskamrat, golfaren aka brevbäraren Gert-Ove som pga ett vad jag vunnit mot honom blev tvungen att bjuda mig på lunch för dagen. Det blev på Tomelilla golfrestaurang.

Hade aldrig satt min fot på en bana innan.

Hur som haver, säga vad man vill så är omgivningarna kring golfbanorna som en enda stor vacker park med milsvida, perfekt klippta mattor av mjukt grönt gräs och därmed är jag fullt införstådd med att golfare inte bara ser denna syssla som en sport utan mer som rekreation av kontemplativ karaktär. Att du är ute och rör på dig i friska luften är bara en bonus.

Gert-Ove var en hängiven golfare och spelade flera gånger i veckan och när han åkte på semester var det alltid till en golfdestination. Efter att ha undersökt saken liten närmare förstår jag faktiskt varför.

Bilder lånade: Qualitours

 Som tex denna resort i underbara Algarve i mitt älskade och saknade Portugal. Hotellen tycks alltid hålla högsta klass och ger mycket för pengarna för de som väljer att kombinera sin semester med några golfturer.

Då just golfresor blivit enormt efterfrågade finns det fler spännande destinationer att välja mellan och inte enkom de sedvanliga Europeiska utan även Abu Dubi & Sydafrika.

Och intresset verkar finnas i alla åldrar. Så jag behöver kanske inte färga håret lila och sätta på stödstrumporna bara för att jag vill pröva på golf, eller?

🙂

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.