Fem tips som gör dig lyckligare!

Hej och Go Torsdag på er!

Härligt att veckan snart är till ända. I helgen har jag fullspäckad agenda. Är bortbjuden, ska själv ha gäster och sen avslutningsvis blir det antagligen lite vinmys med vännina och kanske bio. Sen har liksom halva januari nästan passerat så fortsätter det i denna takt är det snart vår.

Jag har några tankekorn som hjälper mig att tänka rationellt och mer positivt och som i slutändan gör mig lyckligare.

1: Lyckan kommer inte av sig själv. Du måste avsätta tid för den. Boka in aktiviteter och sånt du gillar att göra. Beställ den där resan. Gå på bio. Läs en bra bok. Måla. Sy. Skapa. Ring en vän!


2: Om det eller den inte ger ditt liv någon mening- gör dig av med det! Saker som tar plats,tar energi. Om den symboliserar något negativt i ditt liv, eller den där personen äter upp all din glädje, släng ut soporna! 

3: Du är INTE ansvarig för andras lycka eller olycka BARA för din egen. Om du väntar på att andra ska göra dig lycklig kommer du fortsätta att bli besviken och O-lycklig

4: Sluta be om ursäkt för dig själv! Ofta är vi mer rädda för att lyckas än att misslyckas. I jantesverige får man inte tro att man är något och ska helst vara lagom och inte bättre än någon annan. Detta blir till en oändlig ond spiral där alla går omkring och känner sig förminskade och misslyckade och missunnar de som lyckas.

5: Du blir INTE utnyttjad om du inte TILLÅTER det! Sluta vara andra till lags. Det är världens mest otacksamma jobb och du blir olycklig, sjuk och ensam. Respekt och kärlek får man när man först börjar respektera och älska sig själv. Klyschigt men ack så sant!

Nu ska jag försöka leva som jag lär. Solen skiner idag och jag ska gå en lång promenad vid havet. Ikväll ska kag hem till en älskad vän. Längtar.

Ha en formidabel torsdag. Kram på er!

(Använd gärna mina bilder men länka i så fall till mig.)

You may also like

4 kommentarer

  1. Tack! ❤️innerligt tack!! Jag är expert på att låta andra använda, trampa på och förminska. Nu är det slut med det och jag tänker skriva upp ”The big five” på kylen så att jag läser varenda dag tills det sitter i ryggmärgen. Och tack för min favoritblogg, jag lär och jag växer som människa av att hänga här. ❤️

    1. Vad glad jag blir ❤️ vi behöver alla såna här påminnelser…
      Sträck på dig, var stolt och dig själv varje dag. Kram på dig ❤️❤️❤️

  2. Tack för dem kloka ord och påminnelser, så sant som det är sagt. Dags att leva och vara lycklig. Kram på dig Marica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *