Jag är inte royalist men..

…jag älskar när människor har självdistans!

Blev smått förvånad när en rätt häcklad person som HM Carl-Philip Bernadotte gästade David Hellenius program igår.

 (Lånade bilder.)

Ärligt talat så blev jag glad över att inse att jag haft en rätt orättvis & cynisk inställning till familjen Bernadotte. I fåtöljen mittemot herr Hellenius  sitter en ödmjuk, blygsam och mycket sympatisk person och erkänner sina brister och tillkortakommanden och visar sig vara så mänskligt vanlig. Något man lätt glömmer bort när man själv snyter snoriga näsor dagarna i ända och köar på ICA efter en vidrigt tung arbetsdag.

Kanske är det en strategisk pr-grej för att få folks gillande, kanske inte.

Egentligen är det oviktigt. För mig i alla fall.

Huvudsaken är att en orättvis inställning till någon eller något kan ändras. Vet själv hur det är att bli dömd och kritiserad trots att personerna i fråga inte har en susning om vem man egentligen är…

Mer kärlek, förståelse och acceptans åt folket tack!

Å fortsätt gärna TÄVLA förresten 😉

You may also like

4 kommentarer

 1. Nä, att förlöjliga någon på dennes bekostnad, vem det än må vara är faktiskt rätt lågt. Fast Helleniusgängets tolkning på Gunilla Persson får mig i alla fall att börja överväga TENA skydd ha ha.

  Fin kväll på dig.

 2. Hej Marica!

  Så typiskt att det är just du på Femme som skriver en vänlig kommentar om just detta.
  Det har skrivits så mycket i pressen om prinsen och hans försagdhet och hans tillkortakommanden. Själv är jag väl inte riktigt sams med att han lägger tid och kraft på något så farligt och så ovidkommande som motorsporten. Men – det är inte OK att som David Helenius & Co förlöjliga honom och hans familj som några mindre vetande element. I vilket annat land än Sverige skulle detta vara möjligt? Visst kan det vara så att familjen nu inför bröllopet vill göra upp med schablonbilden som media skapat. Men – det framkom ju i programmet väldigt öppet och väldigt ärligt att den här prinsen liksom många andra i konungariket Sverige lider av dyslexi som gör livet svårt och jobbigt. Sedan tycker jag att det är otillständigt att svensk media tillåts att gå ut med nästan lyteskomiska kommentarer kring detta. Jag tycker nästan att Hellenius & Co skulle skämmas. Kanske var detta program en upprättelse för både familjen Bernadotte – och för etablissemanget Helenius?
  Bra att just du tar upp det på Femme.
  Moi

Lämna ett svar