Värmeljusens tid är här!

God morgon!

Nu är det mörkt när man går upp och mörkt när man lägger sig och inte mycket till ljus däremellan. Tur att någon uppfann värmeljuset 😉

Vi har precis som övriga Sverige bunkrat upp med ljus för kung och fosterland! Vi svenskar bränner mer än 300 miljoner värmeljus varje år och något i alla fall inte jag har tänkt på är att aluminiumkoppen som omgärdar stearinet är återvinningsbar om man bara petar bort den lilla vekeshållaren när ljuset är utbrunnet.

Varför då undrar ni?

”När järnet som vekeshållaren är tillverkad av,smälts ner så brinner aluminiumet upp och man förlorar möjligheten att återvinna den. Det är slöseri med energi eftersom man vid återvinning av aluminium bara förbrukar fem procent jämfört med den energi som går åt vid nytillverkning” sägs det i artikeln i Ny Teknik.

 Ett litet miljötips som kan göra skillnad. Många bäckar små, ni vet 😉

Nu blir det en kopp av det svarta guldet och sen ska jag till min verkstad. Fortsätt att fynda i min butik nu innan flytten.

Ha en skön Tisdag så länge! Ikväll ska ni få några schyssta champagnetips.

You may also like

Lämna ett svar