Möblerar och målar

Hej!

Är i butiken i sedvanlig ordning och målar, klär om och möblerar igen faktiskt!
Hinner inte skriva så mycket idag då jag har en deadline på beställningsjobbet också.

20140225-131332.jpg

Försöker skapa små ”rum” genom att använda skåp och hyllor som väggar vilket blir ett trevligt sätt att skylta på. Det här skåpet hade en jätteful baksida som jag  tapetserade och nertill satte ett veckat linnedraperi.

20140225-131350.jpg

20140225-131441.jpg

Är väldigt himla nöjd med mitt olivträd som stått sig fint hela vintern och knappt tappat några blad. Hemligheten? Svalt och hålla jorden fuktig!

Nu måste jag fortsätta men jag försöker höra av mig senare.

Missa inte att det är Hemma Hos premiär denna vecka 😉

You may also like

5 kommentarer

 1. Tack, tack så gullig och rar du är som svarar! Nu när jag fått så bra tips och råd av dig kanske jag äntligen kan ta mig i kragen och få detta gjort. Skulle vara så roligt att få bordet i vitt och inte så mörkt och dystert som det är nu.

  Hyllan under bordsskivan är dessvärre helt och hållet av, 15 cm långt, mot ena benet.Är det bara att limma med något trälim och på något sätt pressa ihop hyllan eller har du något bättre tips?

  1. Den hyllan är ju ganska tunn så det är tveksamt om det räcker… Limma och förstärk skivan med något trä på undersidan så det inte syns. Annars får ni byta skivan mot en ny i plywood som ni sågar ut med sticksåg 🙂

   Lycka till!

 2. God morgon du duktiga kvinna! Fick se på sista bilden i det här inlägget att du har ett exakt likadant bord som jag har. Men mitt är ådringsmålat i mörkt brunt och jag skulle så gärna vilja ha det i vitt. Är dessvärre helt novis när det gäller målning, skulle du kunna tipsa hur jag går tillväga för att få det vitt och fint. Sandpapper först? Grundmålning, och i så fall med vad? Vita färgen, blank eller matt eller liknande? Roller eller penslar?

  Ja, många frågor, så tacksam om du kan ge mig råd hur jag går tillväga!

  1. Hej på dej,
   slipa lite först och målartvätt, börja måla benen med bordet upp och ner så missar du inget med en bra pensel t ex American Style.
   Stora ytor brukar jag rolla i flera omgångar. Vill man ha fram möbelns karaktär mer så slipar du kanter och detaljer för att ge det ett slitet uttryck.
   Smaksak det där hur mycket!

   Får nog ha ett inlägg moderata igen 🙂

   Hoppas du gick lite klarhet.
   Kram

Lämna ett svar