Snittips och pimpade oliver

Tjolahej Måndag!

Är fortfarande på festhumör och har faktiskt blivit så inspirerad efter helgens lyckade överraskningsfest att jag vill ställa till med mer partaj.

Jag älskar enkla tilltugg och tycker det är så roligt att göra flera dekorativa och goda munsbitar att pimpa ett buffébord med. I helgen gjorde jag en asgod laxssnitt på gurka och för två veckor sen marinerade jag lite ”vanliga” Willysoliver som fått stå och dra till sig i olivolja, färsk vitlök, citron och timjan.

Supergott och mycket billigare än att köpa dyra inläggningar.IMG_4346IMG_4348

Gurksnittarna var verkligen supergoda och försvann i ett nafs. Receptet hittade jag på Ica.se.

Ingredienser

125 g varmrökt lax

2 msk majonnäs

2 msk créme fraiche

1 tsk finrivet limeskal

1 tsk limesaft

1-2 tsk wasabipasta

15 skalade gurkskivor

1 ask krasse

svarta sesamfrön till garnering

Blanda lax som du bryter i mindre bitar med majonnäs , cremefraiche limeskalet och saften och smaka av med wasabi.

Klicka på röran på gurkskivorna och toppa med krasse och sesamfrön. Voilà!

Dessa smördegskex stansade jag ut med pepparkaksformar på en vanlig färdig köpesmördeg. Sen är det bara att klicka på valfri röra och toppa med rom och dill.

Eftersom jag ändå är inne i värsta mattbloggeriet här så kan jag likväl deklarera vad jag käkar ikväll, ha ha. Fast jag gjorde mig till vägrade Stella äta den smörstekta laxen. Hon lever i princip på pizzabaguetter för tillfället. Hon måste vara jordens mest kräsna och ombytliga barn. Ena dagen äääälskar hon stekt lax och klyftpotatis nästa haaaatar hon det ned versaler. Hur som helst det ordnar väl upp sig.

För övrigt idag har jag haft en underbar träff hos några vänner som behöver lite trädgårdsidéer till sitt ljuvliga hus. Alltså jag är eld och lågor och ska tillbaka och fota.

Summan av kardemumman en fin start på veckan. Nu ska jag göra några skönhetsrutiner. Gjorde en egengjord ansiktsmask igår som jag testat ett tag nu. Om det blir några resultat ska jag berätta hur jag gör den.

Ha en fin kväll nu, mina vänner.

Kram

You may also like

Lämna ett svar