Chilla mera

Trött söndagshej från mej!

Tack för omtänksamma hälsningar och att ni bryr er. Jag försöker ta allt det ni säger till mig men det är svår att lära gamla hundar att sitta. 😉

Nu har jag även fått en halsont från Mordor så dagens kommer spenderas i soffan framför film och nåt annat mys. Har dock ett uppdrag hängandes över mig som måste bli klart i veckan så lite ”jobb” blir det ändå.

Måste definitivt lära mig att chilla mera. Har dock så oerhört svårt att varva ner. Speciellt när huvudet är sprängfyllt med tankar, grubblerier och att-göra-listor.

Hur i hela friden lär man sig att skala av och stänga ute distraherande faktorer?

Jättesvårt ju.

Har ni bra tips så får ni hemskt gärna dela med er.

Nu ska jag på en uppfriskande utflykt med Mathilda. Vi ses lite senare mina vänner.

cropped-bloggsign.png

You may also like

8 kommentarer

 1. Du får tänka annorlunda om du kan och om det går, att måste jag göra precis allt på en dag, kan inte nåt vänta en eller kanske två dagar. Inte alls konstigt att du får alla virus som flyger runt du är så känslig eftersom du har för mycket stress i dig.
  Kan du inte försöka ta en kvart i alla fall varje kväll, sätta dig i en skön stol släcka ner, tända ljus och bara andas i lugn och ro, börja uppe i huvudet, känn efter och sen axlarna och gå igenom kroppen det tror jag skulle hjälpa dig att varva ner därefter ta nåt varmt och drick, finns många olika te som är lugnande och njut därefter, och gör inget annat utan koppla av eller rent av gå till bädden.
  Man har så mycket spänningar i sin kropp av allt stress och jäkt som behöver lyftas av.
  Kram och njut/MH

 2. Yoga!! Jag var som du tusen saker på gång. Med över allt på jobbet på fritiden i barnens klasser…. Jag fick diagnosen fibromyalgi för 13 år sen och då var jag tvungen att ta tag i mitt liv och ändra på en hel del, Jag orkade helt enkelt inte med allt. Yogan har hjälpt mig så mycket. Det är svårt till att börja med och det tar tid innan man lör sig och tar till sig men det är så hört det. Det viktigaste i yogan är andningen, att vara här och nu.
  Hoppas att du hittar något som kan hjälpa dig! Var rädd om dig det finns bara en av dig! ❤
  Kram❤

  1. Så jobbigt att höra att du fått denna jobbiga sjukdom, min moster har den också och hon har det inte lätt.
   Allt är så relaterat till just stress så det är inte konstigt att allt fler drabbas.
   Kram på dig

 3. Ja du måste koppla av…försöka. För du vill inte krascha helt. Det är sååå mycket svårare att ta sig upp därifrån. Känner igen så många varningstecken och tyvärr så bromsar man oftast när det är försent och då har man en enorm uppförsbacke att ta sig upp för med trytande energi. (Varit utmattad och kämpar fortfarande med sviktande energi ca 4 år senare….går upp och ner.) Kör du någon mindfullness? Det har hjälpt mig och hjälpte mig framför allt mycket när allt bara snurrade runt som en torktumlare…eller när det helt plötsligt från ingenstans slår på utan anledning känns det som. Andas…andas andas :). Kroppen säger ifrån på alla de möjliga sätt…som tex att bli sjuk om och om igen. (För halsen rekomenderar jag Kollodialt Silver :).) Marica, du måste tänka på dig själv i första hand för om du inte håller ihop kan du inte hjälpa andra. Det är så svårt att tänka så men ytterst viktigt och något vi alla måste jobba på om och om igen. Hoppas du har en bra söndag och försöker vila och bara vara och försöker tänka bort alla måsten. Kram kram

 4. Ja det är inte lätt att stänga ute distraktioner. Helst inte om de befinner sig i ens närhet och kanske är svårt att helt plocka bort från sin radie. ? ja att chilla är något man behöver ibland men ack så svårt att göra när man har mycket runt omkring sig. Fast det kanske är då man verkligen behöver det. ? ja livet är inte enkelt att förstå sig på ibland men men det är bara att försöka hänga med på den krokiga vägen som leder framåt. Ha nu en fin söndag med förhoppning om att du kryar på dig. Kram Sara ?

Lämna ett svar