Helgkontemplationer

Smyger in ett hallå här då efter en stunds tystnad…

Har tagit ledigt från ”livet” och det ökända ekorrhjulet som snurrar allt fortare. Är det inte sjukt så säg, varför tillåter vi detta vansinne? Vem har bestämt att man ska jobba 40-70 timmar i veckan bara för att kunna ha råd med hus, flådiga bilar, resor, lyxig mat och dryck, senaste tekniken, märkeskläder och hela faderullan och ändå är vi olyckligare än någonsin?!

Jag vägrar det där. Punkt och slut. Hatar statushetsen vi är omringade av och att vi är alltmer livegna pga påtvingade behov som vi inte alls behöver egentligen för att överleva.

Hur som helst. Jag hade en mysig helg med vänner jag älskar och dessförinnan hade jag en liten dejt med en kär vän på kolonin. Min älskade lilla oas…IMG_2816IMG_2822

Min goa fina vän, Katarina som jag känt sen hon väntade Linnea för 19 år sen kom förbi kolonin och hade med sig en flarra bubbel som vi avnjöt med lite grillat och tilltugg.

Längtar efter en stor fiesta med alla jag känner om det bara kunde bli varmt.IMG_2823 IMG_2824IMG_2825 IMG_2826Det här lilla stället är mig redan så otroligt kärt och jag älskar att dela glädjen med mina vänner även om det är litet och otroligt enkelt.

Ska som sagt visa vad jag gjort i denna lilla stuga som varken har rinnande vatten eller el indraget.

Like the good old days!

Nu ska jag förtära en bit torskrygg och lite klyftpotatis som är lagad på modernt vis med eldriven spis etc.

Imorgon ska jag titta till min lilla oas och så ska ni få se mitt senaste resesällskap som kommer joina alla mina weekendresor i fortsättningen.

Stor kram på er.

You may also like

6 kommentarer

 1. Hej! Har hoppat av ekorrhjulet o jobbar deltid o har massa ledig tid..tyvärr är jag rätt ensam om att göra detta. (Å det går om man vill jag är ensamstående med utflugna barn) Det enda jag saknar ibland är att jag valt bort att ha bil, för att kunna göra annat skoj för de pengarna! När jag berättar för människor jag möter att jag jobbar 27-30 Tim i veckan blir alltid deras kommentar- Kan du inte fråga om du kan få fler timmar!? Din lilla stuga är så fin, blir sugen på att kolla upp kolonistugor! Ha en fortsatt fin sommar! ☀️?

 2. Håller helt med dig hur livet snurrar, hur världen och allt bara puffar på köp och köp. Jag är ju mycket för secondhand och min garderob ja den består till stor del av det, och tala om vilka plagg man hittar. Det är en stor konsumtion över lag men det kommer inte att hålla. Jag känner ju allt som oftast att ja var det bättre när jag växte upp, sju syskon ett mindre hus och så otroligt mycket gemenskap. Inte utan slit från föräldrarna men inget jag märkte av . Utan mycket av den bekvämlighet ”lyx” vi lever i dag. Uppväxten präglar oss oerhört på en syskonskara har en del ett liv i överflöd, andra nöjer sig med de mindre. Sen när livet präglas av en kronisk sjukdom så blir i alla fall jag mer tacksam för det lilla. Se solen gå upp , solen gå ner, växterna blomma, fåglarna kvittra. har ju som jag nämnt min kompis duvan som varje morron hälsar på, en otroligt fin kompis. Tacksamhet över livet har jag också, det snurrar för fort och allt ska hända helst i går. Marica du har också fått en bit av det och fått känna hur livet kan va, och hur livet blev, men jag tror du är och blir oerhört rik på erfarenhet och det är guld värt. Samhället är ohållbart med allt, så stugan du äger är guld värd.
  Kram och fin start på veckan/MH

  1. Tack MH, det är så sant. Jag har fått smaka min beskärda del av samhällshetsen och statusjageriet och det smakar inte gott alltså…
   Fin vecka på dig med. Stor kram ❤️❤️??

 3. Jag kikade efter dig lite här o var i hopp om att få se dig!? Men som du säger är det meningen. … Du kanske har vägarna förbi!?
  Så sant om ekorrhjulet! Vi bor visserligen i ett stort hus med en stor trädgård till men vi köpte det ”billigt” för 25 år sen.Vi har aldrig brytt oss om att allt måste vara nytt o fint, tur att man älskar loppisar o auktioner? Vi har folk runtomkring oss som jobbar häcken av sig för att kunna ha det senaste av allt. ..I huset, bilar, kläder, resor mm mm. Men vad har man för glädje av det om man aldrig hinner stanna upp o bara njuta av det man har? Bara vara o andas. Påta i trädgården, åka på en loppis runda, spela kort med barnen… eller vad man nu tycker om o uppskattar här i livet. Vi måste ju också jobba båda två men vi har lärt oss att stanna upp o njuta. Det tror jag att du kan göra i din lilla stuga, själv eller tillsamman med dina barn! Vi lever bara en gång o familjen o de riktiga vännerna är det viktigaste!
  Massor med kramar till dig! ❤ ❤ ❤

Lämna ett svar