I fredags gjorde jag tidernas godaste rätt om jag får tycka något!
Bakade pizza till ungarna och hade ingen färdig glutenfri deg till mig så jag slängde helt enkelt ihop två varma mackor med det bästa jag vet…
Brieost, banan & jordnötter- en gratinerad smörgås med Flygande Jakob knorr!
Gratinerad smörgås a la Jakob
Använd helst ett riktigt gott stenugnsbakat bröd som blir så mycket godare än vanlig formfranska…
Du behöver:
Tacosås
Pepparrots philadelfia
Brie
Banan
Jordnötter
Paprika
Gratineringsost
Jag har alltid tacosås eller salsa på botten vilket blir mustigare än ketchup.
Bred på pepparrotsosten.
Skiva banan & paprika över och sprinkla på lite jordnötter.
Toppa med en skiva brieost och till slut osten som ska gratineras över hela smörgåsen.
In i ugnen 8-12 min i 200 grader. Osten ska vara gyllene och fortfarande lite mjuk & saftig, absolut inte torr!
Givetvis kan köttätare slänga på lite kyckling eller kalkonskivor och adda det man gillar men jag tyckte denna kombo med pepparotsost i botten gifte sig så fantastiskt med de andra smakerna så något kött skulle vara överflödigt…
Jaha, det var mitt spontana tips denna Söndag.
På återseende.
2 kommentarer
Låter riktigt smarrigt. Tyvärr är det väldigt få ingrdd jzg kan äta av detta. Saknar varma mackor men då får man göra nåt helt egen designad.
Kul med ny blogg förresten.
Usch, jobbigt med så många intoleranser…men snart ska jag bjuda på ett smarrig kakrecept som nog alla kan äta 😉
Kram