GF Chokladkladdkaka med jordnötsmärräng

Gillar ju återbruk så jag fortsätter återbruka mina gamla recept när jag ändå är i farten.

Choklad som så är gott blir man väl aldrig trött på, speciellt inte ihop med jordnötter.

Släng in ett marängtäcke på det så kan det ju inte bl i annat än fenomenal succé.

Kladdkaka med jordnötsmaräng

(Recept från Mitt kök)

Botten:

50 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl socker

3 äggulor

3/4 dl mjölk

1 1/2 dl mandelmjöl

2 msk kakao

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk vaniljsocker

Maräng:

3 äggvitor

1 1/2 dl socker

1 dl salta jordnötter

1 dl solroskärnor

Vispa smör & socker poröst. Vispa i en äggula i taget och blanda i mjölken. Blanda de torra ingredienserna innan du siktar ner det i äggsmeten. Vispa tills det blir jämt och bre ut smeten i en bröad from med löstagbar kant. (24 cm i diameter)

Vispa äggvitorna till fast skum innan du häller i sockret. Vispa till seg konsistens.

Hacka jordnötterna och vänd ner de tillsammans med solroskärnorna. Bred marängen över kaksmeten.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Pudra gärna lite kakao och florsocker över innan servering.

Målar lite till då.

You may also like

Lämna ett svar