Gillar ju återbruk så jag fortsätter återbruka mina gamla recept när jag ändå är i farten.
Choklad som så är gott blir man väl aldrig trött på, speciellt inte ihop med jordnötter.
Släng in ett marängtäcke på det så kan det ju inte bl i annat än fenomenal succé.
Kladdkaka med jordnötsmaräng
(Recept från Mitt kök)
Botten:
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 äggulor
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 dl salta jordnötter
1 dl solroskärnor
Vispa smör & socker poröst. Vispa i en äggula i taget och blanda i mjölken. Blanda de torra ingredienserna innan du siktar ner det i äggsmeten. Vispa tills det blir jämt och bre ut smeten i en bröad from med löstagbar kant. (24 cm i diameter)
Vispa äggvitorna till fast skum innan du häller i sockret. Vispa till seg konsistens.
Hacka jordnötterna och vänd ner de tillsammans med solroskärnorna. Bred marängen över kaksmeten.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Pudra gärna lite kakao och florsocker över innan servering.
Målar lite till då.