Hej på Er!
Har farit runt som den där skållade råttan igen och hämtat jordfräs, konstaterat att den inte funkade, fått tag i snäll granne som lagade den, åkt och handlat helgmat och ringt en miljon samtal till olika grustag för att få rätt på samma singel som vi beställde förra gången.
Till slut blev det rätt. Och lagom till det var det dags att tänka på middagsrefrängen! Igen…
Idag kör vi sydamerikanskt till förrätt. Ceviche!
Kan varieras i det oändliga med både torsk, lax eller skaldjur. Idag blev det klassiskt med torsk & smak av koriander.
Till grundrecept av CEVICHE behöver du:
300 g (fryst & tinad torsk)
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
3 lime färskpressad
3 krm salt
Koriander efter smak och till garnering.
Skär den tinade torsken i mindre fyrkanter och finhacka löken & paprikan. Pressa lime och blanda allt i en skål med salt och koriander. Låt vila i minst 10 minuter.
Dricker inte mycket Martini längre men då jag serverade denna fiskcocktail i dessa dekorativa glas så kom de väl till pass igen.
Förresten visst är de söta måttskoporna i porslin fina som jag fick av min moster när jag hälsade på i Uppsala.
Finns på Myrra.
Nu ska vi avnjuta havets läckerheter innan solen går ner.
Ha en skön Fredag var ni än är.
2 kommentarer
Det ser gott ut! Men, äter man fisken rå?? Huuu…..:(
Den ”tillagas” i limemarinaden, precis som sill 🙂 Sushi är ju också rå fisk 😉