Vegansk hurtbulle

Hej hej!

Då fortsätter jag droppa sporadiska tankekorn här inne. Är allt bra med er så här i mörkaste december?

Jag har kämpat med tidernas trötthet och fått kapitulera genom att bara acceptera läget och vila. Men också gjort en radikal hälsoförändring.

Jag har gått och blivit vegan.

Smoothies för hälsan

Egentligen har jag ju levt köttfritt i mer än tio år nu och bara slängt in lite fisk och skaldjur då och då. Men mejeri och ägg har jag inte kunnat vara utan och som den ostälskare jag är så har veganism inte lockat helt och hållet… men då jag förstått att ägg och mejeri bara ökar på inflammationer i kroppen plus andra otrevliga bieffekter så bestämde jag mig.

Vet inte om det är dietvalet eller att järntabletterna börjar verka men senaste dagarna har jag börjat få orken tillbaka och inte sovit på dagen en enda gång. Hurra!Bakat bröd har jag t om orkat göra och modifierade därför mitt gamla recept.

Helt glutenfritt och veganskt.

Vegansk hurtbulle

2 dl havregryn

5 dl glutenfritt fiber mjöl

1dl linfrön

1dl solrosfrön

1dl russin

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

3 dl vegansk fil/yoghurt

3-4 msk sirap

1/2 dl lingonsylt

(jag hade några matskedar mangochutney istället. )

Blanda alla torra ingredienser. Häll i filen, sirapen och sylten och blanda ihop allt till en smet. Klicka i smeten i en bakplåtspapperklädd avlång bakform. Grädda i 200 grader längst ner i ugnen i ca en timme. Jag har numera gasugn som blir väldigt het så mitt bröd var klar redan efter en halvtimme.

Bilden blev inte den bästa så bröder ser aningen mediokert ut men jag vill lova att det var en succé här hemma. Nu går ugnen varm.

Mumsfrulle från i helgen.

Lyckades göra mitt livs första hummus också. Egentligen köpte jag kikärtorna för att ta vara på spadet och baka utan ägg men tog givetvis tillfället i akt och testade att höra egen hummus. Andy deklarerade att det var den godaste hummusen han smakat. ♥️

Kakan kan jag lägga upp recept på sen.

Alkoholfria coctails är också min nya grej!!

Ni som läst min blogg länge vet att jag kan leva på kex ost och VIN/BUBBEL. Men även här har jag gjort en kovändning för hälsan, i synnerhet nu när jag ska opereras. Vill vara i bästa tänkbara form så jag har även detoxat mig från det ”giftet”. Säger inte att jag ska bli nykterist för all framtid men jag kör vitt ett par månader nu så att kroppen kan avgiftas optimalt från allt skit . Hur som helst så är det ju trevligt att ha något gott i glasen ibland så nu har jag blivit helt hooked på diverse alkofria drinkar. Kan samla mina bästa recept i ett inlägg sen om ni vill.

När vi ändå är inne på att äta eller att inte äta och vad så vill jag även stolt berätta att jag slutat med kaffe! Ja ni läste rätt. Efter research och egen personlig erfarenhet så har jag insett att det toxiska svarta guldet jag hinkat i mig i åratal inte har gjort min hälsa någon tjänst. What so ever!

Jag tänker så här, om ett livsmedel ger dig såna enorma besvär att du inte kan vara utan det så är det inte bra för dig. Punkt! Allt som gör en beroende och ger otäcka abstinensbesvär kan inte vara nyttigt och ger den dessutom ångest och hjärtklappning till en redan stressad kropp så är det inte konstigt att jag blivit sjuk. Sen måhända finns det säkert något hälsofördelaktigt att dricka nån kopp kaffe då och då men jag har valt att ta bort det helt och hållet. Saknar dock den ljuvliga doften på morgonen. Någon som testat maskroskaffe? Var det gott?

Nä nu känner jag att jag behöver en macka med hummus. Magen skriker efter föda.

Hoppas ni får en fin vecka. Snart jullov och nytt år. Skönt.

Kram på er! ♥️

You may also like

2 kommentarer

  1. Kanonbra du tar bort det som inte är bra för kroppen. Äter inte tamgrisen gör min mage illa, kan äta vilt, kyckling och fisk, men inte alls så ofta gillar vegetarisk mat. Ägg har jag börjat må illa av speciellt stekt. Kaffe har jag inte druckit på tjugo år men däremot te, drack förr honungsvatten men inte bra för en IBS mage för sött. Gott bröd brukar min dotter också göra, jag har bakmaskin och gör alltid mitt eget, köpebröd är för kladdigt för min smak. Tror absolut du är inne på den friska vägen man måste prova sig fram. Roligt höra från dig och så fina bilder som alltid.
    Ha en fin helg. Kram/MH

Lämna ett svar