Sooovmorgon

God morgon!

Ja för mig är det faktiskt det trots att klockan slagit lunch. Är nästan lite i chock själv att jag kunde sova till efter  11. Det betyder att jag sovit i nästan tolv timmar. Madre Mia alltså.

Är så ofantligt glad att jag för en gångs skull lyssnade på den trötta kroppen och stannade hemma igår och tog det lugnt även om en spontanträff hos vänner lockade mycket. Hade inte varit mycket till sällskap ändå…IMG_3659IMG_3667 IMG_3660IMG_3668Oj vad jag längtar tillbaka till förra helgen…och vad jag längtar efter en mysig date, med vita stärkta dukar, tända ljus, champagnefyllda kristallglas och delikata rätter serverade på vackert porslin.

Avslutningsvis hade en oskuldsfull promenad längs en månbelyst strand varit en perfekt avrundning innan puss på kinden och god natt.

Låter som att jag är född på tidigt 1920-tal va? Ha ha.

Existerar sådana dejter överhuvudtaget idag? Jag brukar iaktta andra par som sitter och spisar på diverse restauranger och något jag ofta noterar är att de sitter helt knäpptysta och tittar ner i maten de förtär eller möjligtvis ut genom något fönster. Vad är meningen med att gå ut på restaurang och äta en god bit mat och sen inte passa på att prata med varandra. Tycker det ser så sorgligt ut…

Jag råkar veta att många par jag känt personligen genom åren inte klarar av att vara på tumanhand med sin partner utan måste hela tiden umgås i stora sällskap med andra för att man tappat bort sig själv och den andre och inte vågar ta tjuren vid hornen och underhålla eller fixa det som nu ska fixas i ett förhållande.

Det är ju som att ha ett hus. Även om det var nytt och intressant i början så är det inte underhållsfritt. Man måste hela tiden gå över och ”besikta” huset och ta itu med sånt som på sikt kan förstöra det. Även ”småsaker”.

Ofta är det ju inte de stora gesterna som gör det utan de små detaljerna i vardagen som får kärleken att fortsätta växa och bli starkare. Eller tvärtom som får den att dö ut helt…

Ja det var några tankar så där lite oförhappandes på en lördagsmorgon när mamman har fått sova ut för ovanlighetens skull och sitta och dricka sitt kaffe ostört.

Det är lyx mina vänner.

Hoppas ni får en riktigt fin helg och att ni tar hand om er och varandra.

bloggsign

You may also like

5 kommentarer

  1. Go Kväll Marica !! Härligt att du kan sova länge en ledig dag, så mysigt att bara ta sej tid till en slapp lördagsmorgon ?Din beskrivning av den mysiga daten kanske bara kan ses på film…. ???? Kan faktiskt också drömma om det det du beskriver. Vardagen går i en väldans fart o när vi väl sitter där…mittemot varandra har vi plötsligt inget att prata om.

  2. Åh va skönt du fått vila dig så välbehövligt för en sliten själ.
    Håller med de där små sakerna man gör för varandra tycker och tror jag är viktigt som att göra havregrynsgröt på morronen, haha.
    Kram och fin kväll/MH

Lämna ett svar