Tågtoaselfie & tristaste publiken

Go Lördag allesammans!

Jag är mör idag. Vandrade ju längs söderåsen igår och det var en rejäl strapats som kändes i både lår och gump. Efter det var jag medbjuden på konsert av min klasskompis Pjär och hans flickvän så det var snabba pix att ögonabums slänga på sig fredagsfejjan, raggarduscha och kasta sig på ett tåg till Helsingborg för att se min favoritsångare, Magnus Carlson-frontman i Weeping Willows (och inte att förväxlas med forne Barbadossångaren!)

Hann med nöd och näppe på tåget där jag fick måla mina sorgliga naglar på en skumpig räls. Resultatet blev hemskt men det var nog ingen som noterade det i den mörka konsertlokalen. Hur som haver så kände jag att det var befogat sådär en fredagskväll med lite lagom narcissism fast jag egentligen hatar såna där spegelselfies, ha ha. Som sagt svårt att själv fastna på normala bilder när man alltid själv håller i kameran…

Väl framme i Helaingborg ca TVÅ timmar senare, hujedamej viken tid det tog så möttes jag upp av mitt sällskap och vi slank in för att lyssna på mannen med den gyllene rösten.

Dock blev jag snart upplyst om hur det numera fungerar att gå på konsert där majoriteten av publiken är 50+ och precis har upptäckt Magnus Carlson sen Så mycket bättre. Det blir otrevligt!

Alltså jag är såå besviken på den trista stämningen flertalet av de närvarande spred omkring sig. Sura, bittra och arroganta. Ska man inte vara glad och kärleksfull när man går och lyssnar på musik, i synnerhet musik som Magnus förmedlar?

Både jag, Pjär och Jessika var helt förundrade över detta besynnerliga beteende som vi aldrig har stött på innan. Pratade med några andra tjejer som också kände  likadant och konstaterade att publiken i stort var en medelålders tråkmåns med kasst ölsinne och som dessutom inte kunde hälften av alla låtar som spelades. Usch vad trist!

Eller har ni också upplevt det här på konserter? Är det en allmän ogästvänlig anda som människor numera sprider omkring sig.

Nåväl, konserten i sig var guld men det kommer dröja ett tag tills jag går på en ”sån” spelning igen.

Hoppas ni har en skön helg i alla fall.

Jag ska påbörja världens roligaste och mest efterlängtade projekt i helgen.

Ses snart igen.

bloggsignatur

You may also like

Lämna ett svar