Champinjonpasta

Hallå ny vecka och nya matutmaningar!

Vardagsmat att laga är väl det tradigaste som existerar, har jag fel?!

Eftersom jag är ensamstående mamma på heltid betyder det att jag ALLTID är ansvarig för matlagningen vilket för mig stundtals är aningen problematiskt.

Idéerna sinar liksom rätt ofta och man kör fast i samma trista spår. Att vi är ett matdelat hem, där jag inte äter kött och gluten och de andra har svårt för fisk och grönsaker så är det minst sagt ett dilemma för jämnan.

Häromveckan slängde jag ialla fall ihop en döögod champinjonpasta som vi alla åt med god aptit.IMG_1721 IMG_1722 IMG_1724 IMG_1725

Ingredienser:

1 gul lök

2 vitlköksklyftor

250 g champinjoner

1 buljongtärning grönsak

1 dl crème frâiche

2,5 dl milda mat

salt & peppar

Så här gjorde jag:

Finhacka löken och mjukstek i smör. Fräs skivade champinjoner ett par minuter. Häll över mildamat och crème frâiche och lägg i buljongtärningen och låt koka ihop så det blir krämigt. Salta och peppra efter smak. För köttätare kan det vara gott att ha i bacon men jag tyckte det blev galet gott ändå.

Servera med t ex bönpasta och garnera med färsk basilika.

Förra veckan gjorde vi även hemmagjorda hamburgare som blev löjligt goda. Har fått en kopiös aptit sen jag började min praktik på Åbergs och äter som det ej fanns en morgondag. Hujeda mej, hur kommer detta gå.

Nåväl livet ska njutas inte sant.

Och nu stundar njutartidernas njutartid så ha en formidabel start på påskveckan och en härlig vårdag.

cropped-bloggsign.png

You may also like

Lämna ett svar