GF budapestrulle med jordnötstwist

Let’s do a repris på en av mina favvobakverk- Budapestrulle!

Med jordnötter i marängen och chokladgrädde varvad med lemoncurd som fyllning så var den jättesmarrig om ni frågar mig och min testpanel. Byter du ut mjölet mot mandelmjöl är den dessutom glutenfri…

Budapestrulle med jordnötstwist

Ca 12 bitar

6 äggvitor

3 dl socker

1 dl mandelmjöl

150 g hackade jordnötter

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 msk kako

2 msk florsocker

3 msk lemoncurd

Vispa äggvitorna till fast skum och vispa ner sockret. Blanda mjöl och nötter och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.

Bred ut smeten på bakpapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 15 min. (175 grader.)

Stjälp upp på ett bakpapper och dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt svalna.

Vispa grädden och rör ner kakao och florsocker.

Bred lemoncurd över kakan och sen chokladgrädden. Rulla ihop till en tårta.

Smält lite mörk choklad och ringla över tårtan och varför inte pudra florsocker över innan servering. Allt ser vackrare ut med lite florsocker 😉

Nu samlar vi ihop oss själva va och möter den annalkande våren med bravur och en vass lavett!

Ha det fint så länge.

You may also like

Lämna ett svar