Nu ska ni få ett nyttigt och gott glassrecept som du gör på ett kick!
Dessutom är den RAW och innehåller inget tillsatt socker, är glutenfri & laktosfri.
Grundreceptet är två frysta bananer men jag gjorde ett experiment igår och mixade först mitt eget jordnötssmör som jag blandade med den frysta bananen.
Det blev supergott!Bananglass med jordnötssmör
4 port
2 frysta skivade bananer
1 dl jordnötssmör
1/2-1 msk flytande acaciahonung
Skiva bananen och lägg i frysen tills de är genomfrysta. Under tiden kan du mixa ditt eget jordnötssmör i en blender av ca 3 dl jordnötter med en matsked kokosolja som ger en underbar kokostouch till glassen. Uteslut den om du inte gillar kokos.
Ta ut de frysta bananerna och kör i en mixer till en slät mjukglasskonsistens och blanda i jordnötssmöret. Smaksätt med honungen och tillsätt lite syra till glassen av t ex lime om du gillar det.
Denna ”glass” kan såklart varieras med andra smaksättningar men älskar du som jag jordnötter så är denna en succé!
Njut, ät och var glad att du har smaklökar!