Ínternationella sköldkörteldagen

Det finns ju som sagt dagar för allt och idag är det passande nog sköldkörtelns dag!

En dold sjukdom som är svår att diagnostisera och som troligtvis tusentals människor lider av utan att få rätt behandling. 

Jag är en av dessa som under många år misstänkt att min sköldkörtel inte varit kry men aldrig blivit trodd av läkare då de inte kunde se det på blodprovet, vilket är vanligt då ”varningssignalerna” visar sig periodiskt…

Som vanligt är svenska läkare dåligt insatta och närmast arroganta när man är mer påläst inom ett område än de själva. Dock är man snabbare än Lucky Luke att ”bota” allt med SSRI och andra lyckopiller som kan göra en störd sköldkörtel ännu värre…

Gissa om jag blev helt loco på Sertralin?!

På den här sidan kan du b la läsa om symptomen man kan ha om sköldkörteln inte fungerar som den ska.

Min mamma som opererats två gånger för sina sköldkörtelproblem hade majoriteten av dessa symptom och så märkliga besvär som karpaltunnelsyndrom (har opererats flertalet gånger i händerna) är halvdöv och hälsporre. Ja, sa ju att det kan ge de mest besynnerliga symptom.

För en vecka sen fick jag äntligen konstaterat att jag liksom flera i min nära familj har en störd sköldkörtel och imorgon ska jag få min första behandling och inleda medicinering med homopatika.

Utöver detta har jag börjat lägga om min kost helt då jag förstått att detta är av yttersta vikt för att i bästa möjliga mån på naturlig väg bli bättre.

Har faktiskt bakat idag utan vitt socker & mjöl och kommer tipsa om nyttiga och goda alternativ för ett hälsosammare liv.

Ursäkta ett halvrörigt inlägg. Har blivit störd tiotusen gånger av Stellas ”frågesport” och nu kom mannen innanför dörren. Vi ses sen igen tycker jag.

Kram på er.

You may also like

Lämna ett svar