Skönhet kommer inifrån & utifrån

Vintertid betyder katastrof både för min inre och yttre människa som ni vet.

Invändigt tar de melankoliska känslorna över och sörjer den blomstertid som är på väg mot sin sista vila. Utvändigt blir jag lika trist och grå som min lavendelrabatt för att inte tala om hyn som tar enormt mycket stryk av kylan.

Som tur är begåvades jag med bra hy som sällan fått utslag och då det händer beror det på någon olämplig föda eller PMS helt enkelt. Skulle däremot vilja göra något åt min kloasma/melasma som blivit värre med åren…

Dock har min äldsta dotter märkt av ett visst utbrott sista halvåret och hon beklagar sig ofta över ”finnfarmen” (som hon kallar den) som numera härbärgerar hennes panna. Förvisso har hon humor och skämtar bort det men visst påverkar det hennes självförtroende negativt.

 Då detta samtalsämne dykt upp allt oftare fann jag efter diverse googlande en informativ sida om acne  och ett medel som heter Basiron som jag inte tidigare hört talas om. Någon som provat?

Eftersom det är ett känsligt ämne som man kanske inte direkt knallar in på närmsta apotek för att konsultera, var den sidan både ett smidigt och framförallt diskret sätt att få information och hjälp på.

Thank you Internet 🙂

Tänk om man hade haft denna outtömliga källa på information endast ett musklick bort när man var tonåring? Då hade jag antagligen doktorerat i samtliga sjukdomar som finns ha ha.

Ha en fortsatt skön dag önskar fru Hypokondri 😉

You may also like

6 kommentarer

  1. Dermalogica Clear start rekommenderar jag . Superbra produkter. Jag anv själv Dermalogicas produkter och har aldrig haft så fin hy som nu . Hudvårdsbutik.se hittar du dom till bäst pris . Kram ❤️ Ps. Clear start för tonåringen

  2. Basiron använde jag när jag var yngre. Den var den enda som funkade på mig. Jag gillar den skarpt och rekommenderar den starkt. Börja med den 5%-iga och om inte den hjälper bra, köp den 10%-iga. Kram!

Lämna ett svar