Älskade syréner

Hej igen Lördag!

Fint med helg igen känner jag. Något av det bästa med denna årstid är den enorma mångfald av blomster som exploderar i Maj. Underbart enkelt & billigt knep att bara plocka in mängder och förgylla hemmet med all väldoftande fägring.

Jag har den fina förmånen att bo i hus med gammaldags uppvuxen trädgård och där växer både vita, skära & klassiskt lila syréner. Egentligen är den så magnifik i sig att de inte behövs någon annan snittblomma till men nu råkade det finnas några röda rosor kvar så jag stack i de blodröda skönheterna i den snövita buketten. 

TIPS

Ofta vissnar syrenbuketten snabbt när du tar in de i vas. För att få de att stå längre kan du pröva att hälla 3 tsk strösockervarmt vatten och ge syrenerna en fräsch snittyta innan du sätter de i vasen.

Ibland kan det också hjälpa att plocka syrénerna tidigt på morgonen då de är fyllda av dagg.

Nu ska jag bereda potatisgratängen. Det blir filibabba.

Må väl allesammans.

You may also like

2 kommentarer

  1. Underbara älskade syrener, doften gör mig lyrisk, och tar mig tillbaka till min skoltid. Klassrummen till examen skulle smyckas och vad passade inte bättre än denna ljuvliga blomma. Sen skulle man ha en liten bukett på skolbänken. På tal om din bänk som du har i din butik. Har hittat en på loppis, men den är målad i Sveriges färger, men otroligt charmig så den får så va.

    Den blomstertid som är…

    Skön söndag från ett fantastiskt soligt Österlen/MH

Lämna ett svar