Charmigaste skolbänken

Åh, du ljuva blomstertid med lust och fägring stor…

Älskar den här tiden då jag kan börja dagen med en runda i trädgården och en kaffe i min hand. Det är lycka med versaler!

Sådana här gamla skolbänkar gör mig nostalgisk då jag själv satt i en nästan likadan när jag började ettan, 1982 i Rödsleskolan, Oskarshamn. Min fröken hette Sonja och var världen sötaste, goaste människa minns jag. En sån som bakade avslutningstårta med mycket grädde och multifärgat strössel.

Denna bänk är dock betydligt äldre än de vi hade på 80:talet, med griffeltavelhållare på sidan. Supersöt att t ex ställa favoritboken eller varför inte skaffa en klassisk griffeltavla som dekorativ och användbar rekvisita?!

Kritorna och pennorna förvaras smart under locket där även bläckstodet kan användas som pennhållare (för kortare pennor) eller

som vashållare för lilla vårbuketten.

Invändigt är den givetvis målad och tapetserad med en lättavtorkad tapet för diverse kreativt kladdande 😉

Jag har låtit bänken vara helt fri från dekorer men är såklart möjlig att beställa om man vill ha en personlig prägel på den som t ex namn eller liknande.

Finns i butiken nu, här hittar du den!

Undrar vad fröken Sonja gör numera? Om hon är en glad pensionär, har hon livet och hälsan i behåll? Hoppas det!

Snart är det åter skolavslutning i var skola från stad till minsta by. En underbar tid väntar…

Ha en angenäm Onsdag allesammans.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar