Bjud på snittar

God eftermiddag i sköna solen!

Vågar man hoppas på en lika smashing sommar som förra årets? Hoppas allt det!

Det är så mycket som är så himla bra med sommaren, förutom varmare väder och sol. T ex det här med mat. Allt blir enklare som, hur, var & vad man serverar.

Själv är jag prinsessan av tapassnittar!

Tunnbrödsushi

24 st

4 tunnbröd (gärna fullkorn)

2 hårdkokta ägg

100 g rökt kaviar

2 msk hackad dill

ev 1 msk grädde

Hacka äggen med gaffel och blanda med kaviar, dill och grädde till en jämn fyllning.

Bred smör på tunnbröden och bred ut en jämnt lager. Rulla ihop och plasta in. Ställ i kylen några timmar. Kan med födrel förberedas dagen innan, t om frysas.

Innan servering skär du 2- 3 cm breda skivor och lägger de med fyllningen uppåt. Toppa med röd rom och en klick citronmajonnäs.

En annan god klassiker jag brukar bjuda på är denna skaldjursbakelse!

Skaldjursbakelse

8 st

Formbröd 16 skivor

3 dl creme fraiche

4 msk majonnäs

4 msk hackad dill

4 msk röd rom

1/2 dl hackad purjolök

1/2 dl hackade räkor/kräftstjärtar

salt peppar

Garnering

100 g Skalade räkor/kräftstjärtar

Mosade ostbågar.

Citronmajonnäs på tub.

Citronskivor.

Röd rom.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Stansa ut rundlar i formbrödet med ett glas. Smöra bröden och bred fyllningnen på hela skivan. Lägg på ett brödlock och doppa bakelserna i resterande fyllning så att sidorna täcks.

Rulla sedan bakelserna i de mosade ostbågarna och lägg ev en klick av fyllningen på ovansidan. Spritsa en kant av citronmajonnäs och toppa med skaldjur, rom en citronskiva och ev en dillkvist.

Voila!

Nu blev jag onödigt sugen på detta hära. Tur att det blev en bakelse över igår från middagen 😉

Ha det fint och stay good!

You may also like

2 kommentarer

  1. Tror bestämt att du givit dig en uppgift till studentfesten! 🙂
    Funderade idag på vad vi skall bjuda på till fördrinken/bålet.
    Vad säger du, är du intresserad? Kram från västkusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.