Lördagsgott

God Helg på Er!

Hoppas er dag varit till belåtenhet och att solen lyst på er också. Skåne bjöd på en fabulös vårvinterdag. Känner att livsandarna vänder åter 😉

Nu tänkte jag tipsa om en god förrätt och en helt divine chokladkaka jag gjorde igår.

Smördegssnittar Westcoast

Till 6 personer behöver du:

4 smördegsplattor

1 dl creme fraiche (36%)

4 msk majonnäs 

dill

röd caviar

250 g räkor

*Skär degplattorna två ggr på diagonalen så varje platta blir fyra trekanter om du vill bjuda denna rätt som tilltugg.

*Grädda i ugn 200 grader tills de reser sig och får fin färg.

*Låt svalna. Skär en skåra i varje trekant.

*Blanda alla ingredienser utom skalade räkor och smaka ev av med salt.

*Fyll trekanterna med fyllning och toppa med räkor.

*********************

Älskar du liksom moi choklad kommer du att döden dö för denna smarriga efterrätt.

Choklad & jordgubbsdröm

150 g smör

2 dl socker

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

2 ägg

2,25 dl mjöl

Chokladsmörkräm

100 g smör

100 g färskost

1 1/2 dl florsocker

1/2 dl kakao

Jordgubbar till garnering

Vispad grädde till servering.

*Smält smör och socker och blanda i kakao, vaniljsocker och salt.

*Rör ner äggen försiktigt och blanda sist i mjölet.

*Grädda kakan i en smord form med avtagbar kant i 175 gr i ca 15 min.

*Blanda samtidigt till chokladkrämen med alla ingredienser. Häll eventuellt i lite hett vatten så den blir slät.

*Spritsa ut chokladkrämen över den avsvalnade kakan. Skär jordgubbarna i fina skivor och placera ut de i en jämn ring över hela kakan.

*Servera med vispad grädde.

Kakan passar även att garneras med hallon.

Låt er väl smaka och ha en förträfflig Lördagskväll. På återseende imorgon.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar