Hej igen!
Vill ni ha ett enkelt recept på nyttiga brödbullar så kommer här ett som min mamma ofta bakade när jag levde ett bekymmerfritt liv hemma.
Till tio små läckerbullar behövs:
25 g jäst
3 1/2 dl fingervarmt vatten
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
2- 2 1/2 dl vetemjöl
*Smula sönder jästen i en bunke, häll på vattnet och blanda med sockret & saltet tills allt löst sig.
*Tillsätt först grahamsmjölet sen vetemjölet och rör om. Knåda degen seg och smidig.
* Dela degen i två lika delar och forma de till en rulle som du sen skär i fem bitar och placera de på en smord plåt.
*Platta till varje bit lite lätt och strö över lite grahamsmjöl. Låt jäsa ca 30 min.
*Grädda bröden i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 min. Pensla lite försiktigt kallt vatten över de nygräddade bröden.
Enligt Cranks matfilosofi ska det man äter vara sunt, magert och gott så fyll gärna bröden med keso och sallad och toppa med herbamare.
N J U T !