Två stjärnkockar och en krog

Stora kontraster i vardagen här…

Ena stunden ligger mamman utbränd på soffan och i nästa frotterar hon sig med två stjärnkockar på självaste finkrogen Kockeriet i Malmö.

Surrealistiskt minst sagt.

http://silverhome.se/wp-content/uploads/2018/03/img_1226.mov

Nämen vad har vi här då?!

Det blev en ytterst spontan afton med Paul Svensson som var nere i Skåne på jobb och Tareq Taylor som driver Kockeriet. Ja, jag är lite mallig faktiskt över att fröken ”vissen” fick lite stjärnglans så där på en onsdag. Då det inte snålades med anekdoter från svunna tider så fick skrattmusklerna ett ordentligt gympapass också. Älskar att skratta. Så även om jag var sedvanligt trött så är jag glad att jag hakade på igår.

Ett roligt sammanträffande såhär mitt i allt är att Tareq till hösten också kommer att samarbeta med Hvilan genom en restaurangutbildning där redan John Taylor arbetar som trädgårdsinspiratör. Av någon anledning fick jag för mig att de pga efternamnet var bröder (halv tänkte jag) vilket inte John var sen med att driva om. Att jag gick på det trots uppenbara yttre olikheter får jag skylla på herr Taylors ofelbara inlevelse. Ha ha.

Hur som helst det blev en väldigt trevlig kväll och Tareq som jag inte träffat innan var en oerhört ödmjuk, jordnära och sympatisk människa.

Bjuder på ett suddigt plut på väg mot tåget hem till Ystad. Den trötta men gladare mamman tog med sig Pauls ord som var något i stil med:

Var tacksam varje dag för att du kan se, du kan prata, lukta, smaka & känna.

Jag tolkar det som att vara mer närvarande nu och att vara glad för det jag faktiskt har trots alla tråkigheter som hänt.

Stella sov förresten över hos Rebecca igår så jag fick sovmorgon idag också. SÅ tacksam för mina fina vänner jag har som ställer upp för mig. Det har gjort stor skillnad ska ni veta…

Nu ska jag spisa med mina döttrar.

bloggsignatur

You may also like

2 kommentarer

  1. Två stjärnkockar och en kvinna som också är en stjärna, va trevligt Marica du gör mysiga saker precis vad vi alla behöver från vardagen.
    Snygg inredning där är så rustikt och morsamt.
    Ha nu en fin kommande helg det är redan fredag.
    Kram/MH

Lämna ett svar