Las Palmas-staden med nästan allt

När vi var iväg en sväng till solen nu sist så var det enkom just sol & värme vi ville ha.

Förutom att få en chans att vila upp oss förstås. Dock lyckades vi pricka in ett lågtryck och då vi åter hamnade i Las Palmas som ligger på Gran Canarias nordligaste del så är risken alltid lite högre att få någon regnskur här och där.

Tur att det är en så charmerande stad då med mycket att se.

Las Canteras är verkligen en fantastisk strand om vädret är rätt. Precis belägen vid hotell/restaurang och butiksstråken och med riktigt bra surfvågor. Vi bodde ca 50 meter från den i en etagelägenhet med terrass och utsikt mot de svallande vågorna. Sån tur alltså!

Då förbindelserna på G C är förträffliga så rekommenderar jag att ta bussen från flygplatsen till destinationen då det är smidigt  och billigare än flygbolagens transfer. Ännu bättre är att hyra bil på ön då du lätt kör runt på en  dag. Då kan du ta dig dit solen skiner om det är det som är syftet med resan.

Annars är naturen uppe i bergen ofantligt vacker och ett annat måste är den lilla fiskebyn Puerto Mogan på västkusten som även kallas G C:s ”Venedig”…

Tack vare att vi hade ett finfint fullutrustat kök så tillagade vi det mesta själva. Billigare och MYCKET godare. Har sagt det förr men kanarisk mat är inte god alltså…har bara blivit nöjd en gång och det var just i Puerto Mogan på en liten fiskerestaurang där jag åt världens godaste fiskgryta…

Fick ”lite” bränna pga mina tattargener och att vi hade terrass som hade sol mellan 12-17.

För övrigt så är shoppingen riktigt bra i Las Palmas och jag har alltid hittat något snyggt till vettig peng. Affärsgatan Mesa y Lopez har det mesta för de som gillar cityfeeling och att spendera dineros.

Tills nästa gång…

Alla som känner mig vet att jag älskar att vara på resande fot. Kanske en bidragande faktor till att jag känner mig låst, instängd och livegen för tillfället något som är förödande för en nomad som jag…

Antar att en får vara glad för en simpel charter till Kanarieholmarna i väntan på att tiden för de stora äventyren kommer.

Nåja, våren kommer onekligen bjuda på andra sorters trevliga events.

Ni får se 😉

Ha en skön Lördag. Det ska vi ha.

cropped-bloggsign.png

You may also like

FME

2 kommentarer

  1. Riktigt fina foton det är så trevligt och få se de olika länderna och kulturen, jag som är en hemmakatt, haha.
    Så cool bild på Stella och skoputsaren, dina tjejer ser så nöjda ut av att få rå om sin mor och sig själva.
    Med snö och kyla önskar jag en fin söndag. Kram/MH

Lämna ett svar