Varför denna alternering?

Vaknade vid fyra i morse. Bara så där. Ändå hoppade jag i nattsärken efter 12 så det beror inte på att jag är utsövd och fått sova alla mina timmar…Nej, det kan inte vara annat än den här löjliga och ytterst onödiga omställningen till vintertid/sommartid som återigen skapar sömnissues.

IMG_4321.JPG
Som jag skrev för ganska precis ett år sen blir denna tidsomställning en mindre jetlag för mig och det tar veckor att vänja sig.
Helt obegripligt att störa den naturliga cykeln med att mixtra med tiden av den anledningen att vi skulle få längre/ljusare dagar. För mig och många andra blir det enkom tvärtom. Jag kommer vara så trött att jag måste lägga på minst en extra timme i sömn för att fixa detta trams.
Dessutom vänder det automatiskt om mindre än två månader vid vintersolståndet. Så VARFÖR ha kvar detta störningsmoment? Avskaffa vintertid/sommartid så har vi ett i-landsproblem mindre 🙂

God natt eller morgon, ska försöka sova lite till nu…

You may also like

Lämna ett svar