Höstfägring

Var ju och trallade runt Bjäresjöholm här i Skåne för nån dag sen och insöp den milda höstluften och de vackra höstkulörerna. Skåne har ett ytterst varierande landskap med så mycket sagosfär runt sig att det lätt triggar en till fantasifulla drömmerier.

 Sleepy Hollow möter Wuthering heights, tänker jag här. Mystik, romantik pudrad med en aning horror…

Gröna rum längs Gamla Lundavägen satte igång mina fantasier som jag ofta ägnade mig åt som barn. Kunde leka timtals i de småländska skogarna med att bygga kojor och små hus till ihopdiktade sagoväsen. Det var en härlig sorgfri tid…

Lagom tills vi skulle inta ”slottsfikan” efter den långa promenaden, tornade molnen upp sig och det började blåsa nåt kopiöst.

Så vi kurade i bilen istället med varm dryck och mackor. När man är på utflykt med min mamma, är fikakorg obligatoriskt 🙂 Inget smakar så bra som efter en frisk promenad.

Apropå det så är det dags för kaffe tror jag.

Ha det finemang så länge.

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar