Växtkärlek

Hej..

har sprungit rundor idag. Att jag inte lär mig…

Min terapeut säger till mig att jag måste lära mig att säga:NEJ

men det är lättare sagt än gjort.

Idag har jag i alla fall försökt att styra upp livet ytterligare genom diverse samtal. Märker tydligt att det finns en stor oförståelse från omgivningen hur ”sjuk” jag egentligen är när jag kvittrar omkring och verkar hyfsat obekymrad när faktiskt livet rasat ordentligt… mina närmaste vet i alla fall hur jag mår. O c h respekterar det.

Idag var jag och införskaffade lite växter till hemmet inför helgens ”grej”. Måste fixa en fin bukett också som sätter tonen för inredningen…

Ovan står en önskeväxt som jag alltid gillat, Venushår kallas den. Tycker den gör sig bredvid min säng och mina pressade växter från kolonin. Nu ska jag försöka förmå mig att tillverka lite krukor av tidningspapper som jag ska plantera om alla mina plantor i så småningom. Planerar en växtbytardag på skolan som stundar efter rådande praktik. Sista dagen på Åbergs imorgon. Träffade kära bloggvännen Rignellskan idag som var och strosade där. Mysigt att byta några ord med dig ♥️

Nästa vecka blir det jordbruk för hela slanten.

Puss på er!

You may also like

8 kommentarer

 1. Så härligt att träffa dig, fina fina, Marica! Jag blev så glad när du sa ”hallå Rignellskan” innan jag hade hunnit se dig. Ha det så bra nu och var rädd om dig så hörs och ses vi snart igen! Många kramar till en av mina favoritbloggare från Anneli.

 2. Va på Trädgårds och villamässan i Kista idag….och hahaha fick med mig ett ”Venushår” hem. 🙂 (Mamma och jag hade med oss typ halva mässan hem när det väl va dags. Bästa är att gå sista dagen och sen när de kör allt halva priset av…så kan man ”go crazy” :). Får se om jag lyckas hålla den vid liv bara ….
  Hoppas du hade en trevlig helg med fotograferingen osv (Jätte kul!!).
  Kram kram

 3. Den fina skira gröna växten den hade man förr i brudbuketter ofta ihop med nejlikor. Stora fina buketter hade dåtidens brud så underbart.
  Förstår att du är sjuk det är då inget vidare för dig, allting syns inte utanpå och sen kan vissa människor bära på det men är i alla fall lika sjuka. Hoppas du snart känner dig bättre men sådant som du drabbats av lär säkert ta sin tid, som min lille far alltid sa det tar lite längre tid än annars.
  Han var lantbrukare det som du nu ska pyssla med men kanske inte på samma vis.
  Min far han kunde så mycket, han kunde ta ut var där fanns vatten med en klyka, han var brunnsgrävare, så djupt ner i dessa hiskliga brunnar, men de hade sina knep, hissade ner ett levande ljus för att se hur mycket syre som fanns.
  Finns många minnen sparade från mitt älskade barndomshem.
  Ha nu en fin fredag och helg med vad du ska göra.
  Kram/MH

Lämna ett svar