Firar livet & våren med bubbel & brillor

Hej hej Valborgshelg!

Igår var det riktigt underbart väder här nere i Skåne. Vårvibbarna var omisskännliga minst sagt och det faktum att jag är förhållandevis frisk (förutom ny förkylning) borde firas ansåg jag som la ett av mina favoritbubbel på kylning innan jag knallade ner på stan och köpte nya solbrillor.

Efter inköpet så mötte jag min vän Eloise för en fika och där och då insåg de fyrtioåriga tanterna flera ofrånkomliga faktum:

1) Detta antagligen är sista gången jag köper vanliga solglajor. Nästa gång blir såna där man hänger utanpå de befintliga glasögonen. HU!

2) Vi valde den skuggigaste platsen på kaféet eftersom det inte ”drar” lika mycket där. Måste liksom tänka på sin känsliga blåsa. 🙂

3) Istället för fredagsölen som förr i tiden beställs en slät kopp kaffe utan några som helst söta tillbehör. Jag är ju duktig minsann. Frosseriet hänger jag mig åt när ingen ser i skydd av hemmets trygga borg.

Vad väntar härnäst undrar jag lite nervöst.

Att JAG går till grannen och ber de sänka musiken för att det stör en Fredag vid 21? Börjar följa brittiska serier om hattmakare eller bönder? Eller allra värst börjar tycka att George Clooney är mer tilldragande än Alex Pattyfer. Madre mia…

Något annat som är oroväckande är mitt allt torrare hår. Igår inpackade jag håret omsorgsfullt och skulle sen styla det lite försiktigt. Gjorde misstaget att använda en ricinoljebaserad spray jag fått för länge sen i någon goodiebag.

Jag konstaterade redan då att den var värdelös och gjorde topparna ännu torrare. Det var inte annorlunda denna gång så jag gick till stan med ett hår som liknade stålull. Mathilda hjälpte mig därför att kamma in kokosolja i hela håret som jag sovit med. Ska strax tvätta ur det så får jag se om det hjälpt.

Det får bli en innedag att kurera ett rivjärn till hals och en rinnande snok som inte tycks blir bättre. Regnet pissar åter ner igen och solen kommer tydligen tillbaka först imorgon.

Så på återseende  mina vänner och ha en skön helg.

bloggsignatur

 

You may also like

6 kommentarer

  1. Cool du är Marica, lugn och fin det blir bara bättre när du passerat de sextio, du njuter av livet, blir mer våglig, kaxig, och framförallt bryr du dig mindre om saker och ting, för den delen icke att förglömma skönheten med åldern, haha.
    Fin helg och Kram/MH Ps och nä vi är inte tanter vid sextio!

Lämna ett svar