Go helg på er

Jo då var det fredag och allt det där.

Har väldans mycket på min agenda för tillfället då mattan ryckts bort både en och två gånger sista tiden. Tänker inte hymla med att det är rätt ansträngande att ha hela ansvaret på sina axlar som ensamstående mamma då inte den andre föräldern längre räknas som lämplig…

Att 24-7 vara tillgänglig, lämna & hämta på skola, sköta allt som rör läxor, fritids, kompisar, kontakt med lärare, social och andra instanser. Alltid vara närvarande, trösta, mata, fixa. Lösa konflikter. Förklara varför inte ett boende hos pappa är möjligt just nu. Trösta lite mer. Försvara sig mot oinsatta varför situationen är som den är. Ständigt vara trött och outsövd. Ingen som helst tid att bara vara själv. Försöka bearbeta trauman, svek och illojalitet från en falsk omgivning. Det är tungt. Och inte så förbaskat lätt att tralla sig igenom. Tur att jag har sisu och en ”tro”. 

Men annars är det ganska bra. 


Jag har t om sminkat mig idag. Att möta en ”söt” spegelbild gör rätt mycket för humöret. 

Ikväll tänker jag unna mig lite bubbel och andra onyttigheter. Det är ändå fredag och jag är förhållandevis frisk, trots insinuationer om allehanda mentala tillstånd. Har faktiskt slutar lyssna på andras definitioner om mig. Säger mer om de själva anser jag.

Fast lite galen är jag. Det medger jag mer än gärna. Så ha en tokfin fredag allihopa. Ses på andra sidan. 

Kram.

You may also like

6 kommentarer

  1. Du är vad jag förstår, en fantastisk stark vinna och mor, du drar inte täcket över huvet du fortsätter kämpa! Och jävligt snygg är du också! En sann inspiration faktist! Puss på dig, ha nu en fantastisk fredag, unna dig nu en skön fredag!

  2. Åh vad fint skrivet MH. Kram på dig Marica. Du är världens bästa mamma till dina barn. Låt ingen få dig att tro något annat. Du verkar vara en genuint fin människa. Både till det yttre och inre. Ha en fridfull helg.Kram genom cybervärlden Sara

  3. Du är fin Marica inte bara utseendet utan i ditt hjärta. Beundrar dig att du rott båten iland fast det varit så stormigt. Nu ligger båten där och gubbar vid kajen i Kåseberga och den kommer inte kantra, att det sen kommer en våg som stökar till den lite men det ordnar sig.
    Tro mig dina barn kommer minnas detta när åren gått och de blivit mycket äldre, de kommer känna den sköna känslan som du gett dom i trygghet när annat inte varit möjligt.

    Ha en fin helg och njut av hösten som är vacker.
    Kram/MH

    1. Tack käraste MH för dina fina ord som vilar skönt i mitt bröst nu. Din fingertoppskänsla att sätta ord på känslor och tankar är sannerligen inte alla förunnade.
      Hoppas du mår bra. Varm höstkram från mig. ❤️

Lämna ett svar