Falkenberg strandbad del 2

Då fortsätter vi den ljuva turen på ett av Sveriges i särklass bästa hotell!

Efter en stunds avkoppling i spa:et var det så dags att inta trerättersmiddagen.

Till sällskapet slöt sig även svågrar & svägerskor som bor i Falkenberg.

Sannerligen en underbar kväll när den svenska sommaren är som ljuvligast!

Kenneth, Maria, jag, mannen, bror Andreas och söta syster Camilla hade en riktigt angenäm kväll.Lika som bär 😉

Middagen inleddes med mousserande och åtföljdes av ett välkomponerat vinpaket. Servicen var den allra bästa och vi var mer än nöjda.Förrätten Coquilles Saint-Jaques med marinerade kammusslor, hollandaise smaksatt med libsticka och den godaste regnbågsrom jag förtärt var en sann smaksensation. Rommen var så crispig att den exploderade i munnen i precis rätt ögonblick.  Låter kanske löjligt men jag kan inte beskriva det på annat sätt 🙂Någon valde havskräftor med vitlöksbröd och Escargot Provencal till förrätt som tydligen smakade lika fantastiskt. Jag tror de!

The Golden Hour är det bästa filtret i världen och gör alla vackra 😉 Min svägerska Maria har fått höra en och flera gånger att hon är en kopia av Görel Crona. Själv får jag jämt veta att jag minsann är Lena Ohlins (yngre) dubbelgångare…

Kvällen fortskred på allra bästa vis då vi blev så enormt högklassigt servade tack vare den supertrevliga personalen som gjorde sitt yttersta för att ge oss en trevlig afton.

Nästa morgon bjöds vi på en vidunderligt god frukost utan något att sakna och efter det väntade sparitualen som vi sett fram emot.

Lyxigig badrumsdröm innan en helkroppsbehandling i spaavdelningen. Tyvärr var luftfuktigheten förödande för tekniska attiraljer så några bilder blev det inte från den fantastiska rundvandringen med Hamambad och lerinpackningar. Kan lova att jag var len och slät som en babystjärt efter dessa avkopplande timmar i denna miljö.

Både före och efter ”ritualen” bjöds det på mousserande, färsk frukt, nötter och te och det var första gången jag hört mannen uttrycka en känsla av avslappning. Vi ville som sagt inte lämna hotellet som är en sinnenas tillflyktsort.

En verklighetsflykt jag gärna återvänder till om och om igen!

Denna visit kommer jag leva på länge och jag hade gärna upplevt det underbara spa:et under de kallare månaderna när man kan värma sig i den sköna poolen och basta efter ett uppfriskande havsbad.

Nu ska jag dock återgå till vardagsbestyr men tänker nog förlänga sommaren ytterligare med en och annan tripp.

Ha en angenäm afton så länge och tipsa gärna mig om fler svenska hotellpärlor.

You may also like

5 kommentarer

  1. Du har ju nära till Ystad Saltsjöbad. Har du provat deras ”Creek Experience”? Om inte så kan jag varmt rekommendera det. Två timmar av njutning till skapligt pris.
    Kram <3

  2. Instämmer i allt!! Det är ett fantastiskt hotell som gärna återvänder till. Både miljö och mat, samt den goda servicen.
    Tack för att vi fick vara med och dela upplevelsen av den goda middagen och stämningen. Helt magiskt!! Kram

Lämna ett svar