Nyttigare sötsaker hädanefter…

Hej Måndagkväll!

Känner mig nöjd med dagens insats. Löptränat, tvättat, målat på lite möbler och hållit mig ifrån de värsta sötsugsattackerna. 

För att ha lite mer framförhållning i fortsättningen ska jag ladda med nyttiga bars efter ett recept jag fick av kära Christel.

Grundreceptet innehåller bara två ingredienser. Busenkelt alltså att lägga till lite extra om man vill ha mer sötma t ex dadlar, smaksätta med kanel eller mer mättande med hasselnötter. Lyxa gärna till det med att doppa de i mörk choklad.


Så här gjorde jag:
*Mosa en banan med 1 1/2 dl kokosflingor, 1/2 dl hackade hasselnötter & 3 urkärnade dadlar till en smet. Är smeten för torr så blanda i lite kokosmjölk.
*Forma bollar eller bars och grädda på en plåt mitt i ugnen 175 grader i 15 min.
*Smält mörk choklad och doppa kakorna i den. Sprinkla gärna lite kokos över.
Förvara i frysen och ta fram en stund innan servering.

Nu ska jag dricka en kopp detoxte. 

God Afton på er.

❤️

You may also like

4 kommentarer

  1. Ser gott ut ska jag prova och göra, försöker också hålla mig från det som är för sött, gäller att inte köpa hem nåt och då finns det inte. Men frukt däremot konsumerar jag, att hitta en saftig clementin är så gott och doften är ljuvlig.
    Något som var underbart i går var starten på Örums Nygård efter juluppehållet, ah vilken lisa för kropp och själ att njuta i stillhet ett par timmar, kände mig så len och lättare i lederna, ett sätt i denna årstiden och få balsam.
    Flitig du var i går, skönt och få gjort mycket då känner man sig nöjd och belåten när kvällen kommer.
    Kram och fin tisdag till dig/MH

Lämna ett svar