Tömmer sopkorgen ;)

Fredag den trettonde minsann!

Även om jag inte är särskilt skrockfull så klingar dagen alltid lite olycksbådande. Dock har det inte hänt något nämnvärt olycksaligt idag förutom att jag fick hämta hem Stella tidigare från skolan som fortfarande kände sig hängig. Hon har varit ovanligt mycket sjuk sen hon började ettan och ny skola. Om det nu kan ha med saken att göra.

Själv har jag haft vissa känningar men det har inte riktigt brutit ut.

Peppar peppar.IMG_1353 IMG_1354IMG_1361IMG_1370

Har äntligen gått igenom fotona från Las Palmas och fastnade givetvis för de vackra skymningsbilderna från Canteras surfvågor. Fick som sagt blodad tand när jag var ute en dag och längtar ännu mer efter varmvattensurf i bikini, like the good old days…

Som ni säkert noterat så är jag lite deppig igen. Det tar enorm kraft att försöka vara glad och uppåt när man har en omgivning som inte kommit lika långt med sig själva, då man begriper att det är var och ens eget ansvar att försöka må bra, vara så glad som det går och inte bli för varm och gosig i sin offerkofta.

  Behöver nog öva mer på att filtrera bort sånt betungande skräp som gör att min sopkorg är överfull och min energi inte kan flöda fritt som Agneta skrev i sin kommentar i förra inlägget.

Har varit i total avsaknad av emotionellt spamfilter innan, ha ha. Men jag har faktiskt blivit bättre även om det är en bit kvar. Dock ytterst svårt när det gäller närstående som spamar. Det är väl där problemet ligger, skulle jag tro.

Nåväl mina vänner. Det är faktiskt Fredag idag och det är väl härligt, så säg?

Ikväll blir det lasagne. Yum!

bloggsignatur

You may also like

8 kommentarer

 1. Ja bra att försöka slänga ut så mycket skit ur sopkorgen som det bara går och fylla med positivitet. Nu vänder det Marika…det blir ljusare och snart kommer vårblommorna…sol…strand och härliga ljumma kvällar. (Att se fram emot.) Försöker tänka positivt och har nog själv blivit bättre på det…inte alltid det går men man får försöka och försöka….att vända de negativa tankarna till positiva. Läste om chashewnötter för några månader sedan att de är naturliga antideppressiva. Har tagit en näve…eller två varje kväll de senaste månaderna och tycker faktiskt att det hjälpt. Vet faktiskt inte om det är det…men känns så. Mycket gladare och har inte lika djupa dippar. Värt ett försök att prova om det hjälper på dig :). …och ja….fredag fredag fredag…underbara fredag och helg att återhämta sig på :). Hoppas den blir bra för dig. kram kram

  1. Tack för dina peppande ord och jag ska testa det där med cashewnötter, goda är de ju också.
   Kramar ❤️

 2. Ja och så skönt vi är snart halva gången i januari, blicken framåt Marica, för dig och mig och alla andra som törstar efter ljus och värme. Agneta skriver kloka ord och jag tackar för de fina hon skrev om mig!
  Gillar du mörkt choklad? finns fina ämne i de och helst över 72% cacao det höjer serotoninet som vi behöver just nu, man kan mycket väl ha för låga halter av det i hjärnan så mumsa du på lite av den goda varan.
  Där har du en sak till när man känner sig vilsen, nere då får man lätt virus, immunförsvaret är inte på topp. Du kan få en bit av mitt för jag måste ju som sagt sätta ner mitt för de går på högvarv.
  Men hur har du det med sköldkörteln nu då, har du den under kontroll? den kan ge deppigehet och så mycket mer.Men det räcker så väl med glaset fullt av det negativa.

  Önskar dig en fin helg, njut och ta det lugnt i en skön stol med en kopp te och en stor bit mörk choklad.
  Kram till dig och alla andra här som läser/MH

  1. Vilken go kontakt ni har och vilken vän❤️ Härligt om ni kunnat fortsätta hålla kontakten via telefon, sms och vidare i livet du och MH❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *