Bitterljuvt

Då var det Söndag!

Lite blå idag för att helgen närmar sig sitt slut. Någon hedersmedlem i söndags fancluben kommer jag nog aldrig bli även om jag lärt mig att acceptera veckans sista dag. Senaste tiden har som sagt en stor portion ångest flyttat in i bröstet och gjort det stört omöjligt att ta djupa andetag. Det och en hiskelig hjärtklappning är två saker jag sluppit sen jag flyttade ifrån en destruktiv situation tidigt i våras.

Nu känns det åter som att en elefant står och stampar på mina lungor.

Vill fly. Men måste stanna och ta striderna som väntar. Tyvärr.

Imorgon nalkas dock inget sedvanligt arbete utan en efterlängtad flytt så det är med stor iver jag kommer volta upp ur sängen och packa in bohaget.

Vad tycks om mina senaste blocketfynd?

Fåtöljen hittade jag för en tid sedan och igår köpte jag sidobordet/hallmöbeln som ni kan skymta i bakgrunden.

Jättenöjd.

Igår gick vi ut och åt på restaurang som jag lovat tjejerna för att fira att vi flyttar och att Mathilda fått fortsätta sitt ”sommarvik”.

Så det är inte bara saker av ondo som sker i mitt liv. Har upptäckt flera nya vänner dessutom som har visat sig vara sådana som man håller hårt i när det blåser orkan medans andra tappar masken av den mildaste bris.

Sorgligt men ack så sant.

Träffade en vän i affären häromdagen som förlorade sin älskade man förra året. Hon hade nästan tynat bort helt av sorg och saknad och hon bekräftade också det jag många gånger känt när man genomlider en livskris, att människor runtomkring en kan reagera och agera på de mest märkliga sätt.

Nähä nu blir det en kopp svart. Vi ses senare allihopa.

Kram från mej.

You may also like

11 kommentarer

  1. Läser ofta din blogg men är en sån som sällan kommenterar..
    Vill bara skriva att du inspirerar mig och säga tack för att du har mod att vara ärlig om din livssituation och att du inte mår så bra..
    Kram♡

  2. Läser ofta din blogg men är en sån som sällan kommenterar..
    Vill bara skriva att du inspirerar mig och säga tack för att du har mod att vara ärlig om din livssituation och att du inte mår så bra..
    Kram

  3. Eftersom jag jobbar kvällar och helger och har gjort det i hela mitt yrkesliv har jag aldrig känt av söndagsångesten. Det kanske jag inte hade gjort ändå men fördelen med att jobba oregelbundna tider är att du jobbar sällan eller aldrig fem dagar i streck du är ledig nån eller några dagar mitt i veckan. Nackdelen är ju förstås att jobba helger och då framförallt storhelger. Allt har för- och nackdelar.
    I nöden prövas vännen heter det ju o de ”vänner” som inte orkar med när det stormar och är jobbigt de är inga riktiga vänner lch de klarar man sig utan!!
    Kram på dig finaste Marica och lycka till med flytten! Spännande…..

  4. Ja söndag, söndag…är väl aldrig en bra dag. Man får bara försöka njuta så mycket av den som det går och inte tänka…usch i morn är det måndag (kan man ju spara till straxt innan man går och lägger sig…åtminstonde försöka. :).) Men jag vet tänker likadant…men egentligen är det ju dumt att ha söndagsångest när det bara är halvtid på dagen. Just nu sitter jag och är slö efter härlig kräftskiva med de närmsta grannarna. Skönt att man kan ha en slödag då och känna att näe jag tar den som det kommer och ingen stress. Har jag fått lära mig den hårda vägen… att det är viktigt med den viktiga återhämtningen.
    Spännande med morgondagen och att du får fixa i den nya lägenheten. Det kommer att bli toppen! Hoppas du verkligen kommer trivas där och att du får lika trevliga grannar som jag har :). Försök nu njuta lite av dagen oxå emellan packandet. Lycka till i morgon :).
    Kram kram

Lämna ett svar