En dröm som växer

Av alla renoverings och husdrömmar jag när står ett vackert orangeri, helst i viktoriansk stil högt upp på the wishlist.

Ett sådant där som man ofta ser i amerikanska filmer om olyckliga hemmafruar med för mycket fritid och som endast kan släppa lös sin passion bland sina prunkande växter och frodiga rosor,ha ha… just ett sådant skulle jag vilja bygga någon gång i framtiden.

  

Foton: Lesley Unruh

Invändigt ska det självklart vara vackert handslaget marktegel som får fortsätta ringla sig ut i den lummiga köksträdgården bland kryddväxter och läkeörter likt serpentinvägar utmed en pittoresk bergsby.

Helst ska orangeriet vara ganska stort också så att man förutom sina ljuvliga plantor kan få plats med både ett stort matsalsbord för middagsbjudningar under ljumma sommaraftnar och stora olivträd, persikoträd och slingrande vindruvsrankor.

Att själv få rita och bygga detta drömprojekt har jag önskat många gånger och därför vet jag ganska exakt hur jag skulle gå tillväga, vilka material jag vill ha och vilken stil det blir. Och det blir i nästa hus har jag bestämt…

Tills dess ska jag njuta av enkelheten att bo i en underhållsfri hyreslägenhet 😉

You may also like

Lämna ett svar