Stairway to heaven

Att det finns oändliga möjligheter i renoveringarnas förlovade marker är bevisligen sant.

Allt är väl egentligen en fråga om de ekonomiska resurserna. Har du bara ett jämt flöde av det så finns där inga som helst gränser över vad man kan göra.

Att renovera en trappa kan fullkomligen förändra utseendet för hela huset och kommer definitivt vara en god investering om du ändå är igång och blåser ur ett hus från grunden.

Något av de mest tacksamma objekten att renovera är såklart gamla gedigna trätrappor i charmiga sekelskifteskåkar. Det blir liksom bra hur man än väljer att göra om det så är att bara slipa och olja in eller att måla som vi gjorde…Desto större utmaningar möter man då sådana där ofantligt tråkiga hustyper med 70-80 tals interiörer ska snajdas till. Tänker i synnerhet på sådana där hiskeliga furutrappor utan sättsteg.

Så tråkiga att man somnar stående!

Foto: Martin Ekvall

Just en trist furutrappa, eller en vedervärdig variant med linoleummatta kan verkligen bli totalt förvandlad med nya trappsteg i t ex oljad ek för en mer uppdaterad och tidlös stil och något man antagligen kommer kunna leva länge med. Skulle man ändå av någon anledning tröttna kan man lätt avlägsna ”skalet” och byta till något annat.

Det fina är hur som helst enkelheten i att lätt förvandla en befintlig trappa utan att för den sakens skull totalt behöva riva den.

Jaha det var min lilla renoveringsreflketion denna dag…

Är snart klar med mina möbelprojekt. Rapport kommer.

You may also like

4 kommentarer

  1. Tack Marica för dina värmande ord, du är en sådan vänlig själ. Precis så kände jag den dagen jag gick över tröskeln till din söta butik, ibland så klickar man med en person och du är en sådan.

    Idag har jag börjat med en nygammal reumamedicin, hoppas innerligt den ska ge mig lindring och lite lättare liv. Värk, värk och åter värk, det är en trallande melodi, men det är så med alla sjukdomar vi drabbas av. Jag tycker du är pigg och härlig trots din diagnos, och du har inte ett sådant dans på rosor liv. Vi kämpar vi kvinnor! Vi har ju trots allt livet som är så mycket värt.

    Kram till dig/MH

  2. Tänk vad trevligt det känns att besöka din blogg, den är alltid så innehållsrik som jag tycker det ska va.Lagom med bilder och lagom med text sen kan fantasin flöda hos var och en. Och tänk vad roligt det är med en trappa, du förde mig hem till mitt barndomshem och trappan upp till det stället där precis allting fanns. Kistor med fina gamla kläder och t om vid tillfälle så förvarades havre, vete och korn i femtio kilos säckar, tänk dig det hur min far bar det upp, där behövdes ingen träning på gym. Trappan en sliten fin sådan, och minns när jag föll på baken ner för hela den, aj vad det kändes. Inte nog med trappan för där var en cool dörr med en sådan stor nyckel i låset. Älskar gamla hus de har så mycket minnen, gillar inte att allt ska va så nytt, men sån är ju jag.

    Kram från ett soligt och fint Österlen/MH

Lämna ett svar