Kryssa med lyx

Helgen som passerade var minst sagt strösslad med lyx från början till slut!

Efter en härlig kick off med Hannah & gänget så bar det av mot Helsingfors på en 40 timmars lyxkryssning med Tallink Silja Line och det fantastiska fartyget Silja Symphony.

Jätteskutan med 12 däck, paradgata och lyxrestauranger tar nästan 3000 passagerare och bjuder på shower i världsklass, en underbar spaavdelning och mycket mer.

Jag som med mitt finska påbrå åkt massor med båt över Östersjön blev faktiskt riktigt imponerad av detta lyxiga fartyg. Ingen vanlig kryssare med andra ord alltså!

Taxfreeshopen med rejält generösa ytor kändes mer som en stor och lyxig boutiqe.

Då buffén var en så delikat historia och dessutom hade så många vegetariska, gluten & laktosfria alternativ så åt vi faktiskt båda kvällarna där. Dessutom ingår vin & öl. En riktig all inclusive buffé alltså.

Kan varmt rekommendera den!

I vår resa ingick även specialfrukost som serverades i den lugnare italienska restaurangen Tavolata.

Speciell var den sannerligen då man inledde frullen med ett glas mousserande. Härligt!

Även för en vegetarian med glutenproblem fanns här många delikatesser att avnjuta.

Bör tilläggas att de löskokta äggen var perfekta!
Efter ankomst till Helsingfors hamn knallade vi runt i den vackra staden i några timmar innan vi gick ombord igen för att slappa i den sköna spaavdelningen.

Den sista aftonen gick vi till den irländska puben och lyssnade på en grymt duktig trubadur från Australien som i princip kunde spela alla instrument. Så fantastiskt duktig!

Jag kan lätt åka på en sådan här kryssning igen och rekommenderar att åka just på de lyxigare 40 timmars kryssarna då man verkligen får tid att slappna av och njuta av båtfärden och även ett par timmar i vackra Helsinki som jag ska visa mer ifrån sen.

Nu har jag lovat att spela ett spel med Stella. Sen ska vi TÄVLA mina vänner.

Ha en skön Onsdag.

 I samarbete med Tallink Silja.

You may also like

Lämna ett svar