Ängavallen- del 2

Då fortsätter vi den kulinariska visiten på Ängavallen, ett 100% ekologiskt gårdshotell med anor från 1600-talet!

I den rustika restaurangen hålls ofta olika festligheter som med de vackra parkliknande omgivningarna är en perfekt plats för t ex vigsel & bröllopsfest.

Efter att ha fördjupat sig i Ängavallens matfilosofi under eftermiddagens intressanta möte med hotellets grundare Rolf Axel Nordström, var det med stora förväntningar vi satte oss till bords. Först ut var en liten ljuvlig förrätt med ekologiskt bröd, (jag serverades givetvis en delikat glutenfri variant) och något slag av äppelkompott med valnötter och Ängavallens egna mögelost.Hade jag ätit kött så hade jag mer än gärna prövat kalvfilén men min mor som agerade munskänk intygade att det möra köttet smälte i munnen och levde upp till våra förväntningar.Liten vinbärssorbet innan den avrundande efterrätten… …Ängavallens äppeldessert med vaniljsås och kola. Ja, jag dog lite här också 😉

Lite lagom dimmiga återvände vi till rummet och kröp ner mellan 100% ekologiska lakan- såklart!Efter den nattliga vilan var det uppfriskande att inleda morgonen med en promenad längs de slingrande gångarna runt ägorna bland romantiska bersåer och skulpturer innan vi med god aptit intog frukosten.Efter den gemytliga frukosten var det så dags att bege sig tillbaka till verkligheten. Tyvärr hann jag inte stanna till på Gårdsbutiken som öppnade först vid 12 på Lördagen men jag kommer definitivt återvända för att inhandla deras ekologiska ostar och diverse mejeriprodukter.Foto lånad av Ängavallen.

Kan verkligen rekommendera ett besök eller ännu hellre en övernattning här på detta unika gårdshotell som värnar om både miljö, människor & djur.

Fin afton på er förresten och hoppas ni får en god natts sömn. Nu ska jag själv hoppa i bingen.

På återseende imorgon.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar