Tapetmani

Hej Tisdag!

 Ska vi prata om något lite lättsammare som inredning?

Vid detta laget känner ni ju till min fäbless för tapeter och hur jag lätt skulle kunna tapetsera om var och varannan vecka!

Jag vet, det liknar närmast ett osunt beroende men jag är en älskare av förändring och det finns nog inget som så omedelbart och dramatiskt kan förändra ett rum på ett kick som att just tapetsera om.

Det fina är ju idag att nu är det tillåtet att bara tapetsera vissa valda delar av ett hem, t ex en fondvägg eller till och med bara en våd på ett väl valt ställe.Foto:Björklund & Wingqvist

Då jag i grunden är en förespråkare för det klassiska och vackra och i princip aldrig tröttnar på randiga tapeter så händer det plötsligt att jag kan tjusas av nya trender.

Senaste årens fototapeter har verkligen revolutionerat branschen och inredningsmöjligheterna är fler och större än någonsin. Dock har jag noterat att hipsterstrender oftast inte är mer än en dagslända och jag tröttnar oerhört snabbt på dessa.En bra tumregel jag lärt mig genom åren är att välja lugnare mönster och kulörer i miljöer där du vistas längre stunder och vräk på med spektakulära färger i mindre utrymmen och genomfartsleder i ditt hem te x hallen där du bara passerar. Då får man en energikick men hinner inte tröttna.

Apropå tröttna så gjorde jag en blunder i nya sovrummet och tapetserade en svartrandig fondtapet. Har nu lärt mig en gång för alla att svart ska jag vara väldigt sparsam med…dock har jag målat ett skrivbord i den syndiga nyansen som blev riktigt lyckad.

Om jag kan frammana lite mer kraft så ska jag fota och visa det senare i veckan.

Ha en fortsatt fin vecka kära ni.

You may also like

Lämna ett svar