GF äppelpaj med cornflakes

Gjorde ännu en äppelpaj igår och då det mesta var slut fick jag använda den berömda fantasin.

Det blev en överraskande god paj faktiskt med otippade ingredienser som cornflakes och potatismjöl.

Låter det suspekt så skippa det glutenfria mjölet och kör på vanligt vederväd…host host, hederligt vetemjöl…;)

Du behöver:

100 g smör

4 msk florsocker

2 tsk vaniljsocker

5 dl cornflakes

1 dl potatismjöl

1 dl majsmjöl

5 äpplen

kanel

socker/honung

Skala & skiva äpplen och lägg i en form.

Rör ihop smulpajsingredienserna och fördela allt jämt över äpplena. Pudra lite extra florsocker över allt innan gräddning i ugn 175 grader i ca 30 min.

Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Nu ska jag slänga ihop lite onsdagsmiddag. Hejs svejs!

You may also like

Lämna ett svar