Förrättstipset

God tidig lunch!

Dagen rusar fram och jag alternerar i vanlig ordning mellan målerijobb och jobbmailande och när jag ändå sitter vid datorn kan jag slänga in ett livstecken här också.

Blev så löjeväckande sugen på något fräscht till ikväll och har god lust att göra en repris på i somras:

Ceviche!

Om ni inte har testat denna sydamerikanska läckerhet så tycker jag att det är hög tid nu.

Här kommer ett grundrecept på den klassiska fiskrätten!

Till grundrecept av CEVICHE behöver du:

300 g (fryst & tinad torsk)

1 rödlök

1 röd paprika

1 gul paprika

3 lime färskpressad

3 krm salt

Koriander efter smak och till garnering.

Skär den tinade torsken i mindre fyrkanter och finhacka löken & paprikan. Pressa lime och blanda allt i en skål med salt och koriander. Låt vila i minst 10 minuter.

Jag tycker personligen att cevichen ska ligga och dra till sig över natten så att smaken går in i fisken ordentligt.

Nu ska jag fortsätta med mitt. Titta in lite senare så ska ni få ta del av ett bra erbjudande.

You may also like

Lämna ett svar