Ömsom regn, ömsom sol i Dublin

Skönt med lite sunshine nu när man återvände!

Är inte riktigt redo för rått väder med kalla vindar och regn. Vill sakta vaggas in i den  färgskiftande hösten med långpromenader i solskenet.

I Dublin varierade vädret från timme till timme kändes det som. När vi landade i Fredags var det typiskt brittiskt gråmulet men efter incheckning och lunch på Cinnamon öppnade sig himlen och regnet skvalade ner.

Beläget i supermysiga Ranelagh ligger detta fik/restaurang som har ruggigt god mat. Vi åt där två gånger för vi var så nöjda med maten, den gemytliga atmosfären och den trevliga personalen.Härlig rustik inredning.Överallt kantades gatorna av pubar, restauranger och mysiga gatuförsäljare som detta ljuvliga ”cupcakestånd”. De bästa var att de flesta erbjöd riktigt smarriga glutenfria alternativ. Gillas skarpt!Katolska Irland och Dublin är sannerligen katedralernas & kyrkornas stad. Tappade räkningen till slut. Den ena byggnaden pampigare än den andra…

Trots alla magnifika monument och landmarks som vanligtvis turister vallfärdar till för att se så gjorde vi knappt något turistigt alls då det varken är min eller Rebeccas grej.

Hon visade mig ”livet” i Dublin och gav mig en rejäl inblick i sitt minnesbibliotek.

Mer om det och annat skoj från Dublin tar vi sen.

På återseende under dagen!

You may also like

2 kommentarer

  1. Jag fick en vecka i Dublin nu i augusti. Vi bodde i Temple Bar-området men gjorde fantastiska utflykter varje dag. God mat och härligt folk som verkade identifiera sig med oss finländare… Längtar redan tillbaka, och nej, ingen kvarglömd kärlek där! Honom hade jag med mig 😉

Lämna ett svar