Rawfood cheesecake

Sen jag slutade med gluten & vitt socker för snart tre månader sen har en helt ny underbar värld öppnat sig för mig.

Aldrig trodde jag väl att nyttigheter kunde smaka så himmelskt!

Så nu tänkte jag bjuda på mitt ”rawfood” cheesecakerecept som jag hade på tjejkvällen för någon vecka sen.

Självklart utan gluten & vitt socker 😉

”Rawfood” cheesecake med chokladmynta

Botten:

10 dadlar

100 g riven kokos

1/2 dl hackade hasselnötter

1 dl solroskärnor

1 msk kokosolja

1 tsk kanel

Fyllning:

400 g färskost

3 dl vispgrädde

3 msk hackad färsk chokladmynta

3 msk kakao

Söta med flytande honung eller agavesirap.

Mixa alla ingredienser till botten och tryck ut den i en springform. Ställ in i kylen.

Vispa grädden till fast konsistens och blanda med färskosten. Blanda i kakaon.Hacka chokladmyntan och låt den gärna ligga på ett hushållspapper en stund för att dra ut det mesta av vätskan innan du blandar i den i fyllningen. Söta med valfritt sötningmedel t ex 1/2 dl acaciahonung eller liknande.

Bred fyllningen över botten och ställ in i kyl eller frys ett par timmar innan servering.

Dekorera med färska hallon eller jordgubbar.

Okej, jag vet den är inte hundraprocentigt rawfood då denna variant innehåller färskost & grädde men det går bra att byta ut mot t ex blötlagda cashewnötter som du mixar till en smet med kokosmjölk.

Fler recept kommer så småningom.

Nu ska ni snart få se lite mer inredning. Jag lovar.

Ses sen då.

You may also like

Lämna ett svar